Mainos

Viime viikkoina useita törkeitä raiskauksia

Helsingin Malmilla sattui eilen illalla törkeä raiskaustapaus, kun kaksi miestä raiskasi nuoren äidin tämän lapsen silmien edessä. Parin viikon sisällä on tehty useita törkeitä raiskauksia, jotka yhä ovat selvittämättä.

21-vuotias äiti käveli eilen iltakymmenen jälkeen pitkin jalkakäytävää lastenvaunujen kanssa, kun kaksi miestä hyökkäsi hänen kimppuunsa. Mustaihoiset miehet pahoinpitelivät ja raiskasivat naisen tämän kaksivuotiaan tyttären nähden. Miehet pakenivat eikä poliisilla ole heistä vielä vihiä.

Parin viikon sisällä on sattunut useita huomattavan törkeitä raiskauksia, joista monet ovat yhä selvittämättä. Poliisin tietoon tulee vuosittain reilut 400 raiskausta, joista viidesosa tapahtuu Helsingissä.

Kriisityöntekijöiden mukaan todellinen raiskausten lukumäärä on jopa 10 000 vuodessa. -Ehdottomasti suurin osa näistä raiskauksista tapahtuu sellasissa olosuhteissa neljän seinän sisällä jossa tekijä ja teon kohde ovat tuttuja. Nämä tälläiset puskaraiskaukset ovat selvästi vähemmistössä, tosin ne ovat sitten useimmiten hyvin raakoja, sanoi Raiskauskriisikeskus Tukinaisen toiminnanjohtaja Kristiina Valkama MTV3:n Kymmenen uutisissa. Uhrien auttajilla tämä kesä on ollut huomattavasti kiireisempi kuin viime kesä. Kesäaika on yleensäkin pahinta, sillä raaimmat raiskaukset tehdään ulkona.

Seksuaalirikosta vastaan on vaikea puolustautua. -Tärkeätä on huomata, että tyttöjä ja naisia ei suojele esimerkiksi vammaisuus tai äitiys tai raskaus tai ikä, yhtä hyvin tapahtuu nuorille kuin iäkkäillekin, ihan ikäihmisille, totesi Valkama.

Erityisesti pari viikkoa sitten sattunut cp-vammaisen naisen raiskaus on saanut monet vaatimaan tekijöille kovempia rangaistuksia. -Tähän mennessä tavallisesti ne tuomiot ovat olleet sieltä asteikon alapäästä vaikka mahdollisuus esimerkiksi törkeän raiskauksen kohdalla on 10 vuotta linnaa, sanoi Valkama.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.