Viime kevään MM-kisoissa hauskuuttanut NHL-tähti lahjoitti mestaruusbonuksensa tyttökiekolle – matkusti sarjatauolla jakamaan stipendejä vähävaraisille

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangersia edustava Mika Zibanejad ei ole unohtanut ruotsalaisia juuriaan. Sentteri on laittanut hyvän kiertämään lahjoittamalla Ruotsin viime kevään MM-kullasta saamansa rahapalkkion tukholmalaisen tyttökiekon hyväksi.

Zibanejad muistetaan Suomessa etenkin viime kevään MM-kisoista, jolloin hän hauskuutti imitoimalla Zlatan Ibrahimovicia ja puhumalla suomea. Zibanejadin äiti on suomalainen ja isä iranilainen, mutta 25-vuotias hyökkääjä on syntynyt Tukholmassa.

Rangers-tähti on noussut viime aikoina esille positiivisilla tempauksillaan. Hyökkääjä kertoi viime viikolla lahjoittavansa veljensä kanssa noin 30 000 euroa – muun muassa Ruotsin MM-kullasta saadun bonuksen – tyttökiekon hyväksi.

Raha lahjoitettiin viidelle Tukholman alueen tyttöjen jääkiekkojoukkueelle. 

– Olen aina halunnut tehdä jotain tukholmalaisen jääkiekon hyväksi. Puhuin veljeni kanssa, joka hoitaa asioitani jään ulkopuolella. Totesimme, että rahoja tarvitaan tyttöjääkiekossa. Toivon, että he voivat käyttää resursseja toiminnan kehittämiseen ja saada jopa lisää tyttöjä mukaan, hyökkääjä kertoi Sportbladetille.

Vuonna 2011 Rangersin varaama Zibanejad kokee hyvän junioritoiminnan vieneen hänet NHL-kaukaloon.

– Kaikilla pelaajilla tai seuroilla ei ole tarpeeksi resursseja, eivätkä kaikki saa parhaita mahdollisuuksia. Kaikki ovat mielestäni mahdollisuuden arvoisia. Ilman tällaisia mahdollisuuksia en olisi tässä, missä nyt olen.

Hyökkääjä ei ole vielä keskustellut lahjoituksen saaneiden joukkueiden kanssa, mutta aikoo tulevaisuudessa vierailla heidän luonaan.

– Annan heille aikaa laittaa rahoja toimintaansa. Sen jälkeen aion vierailla seuroissa ja nähdä itse, mihin he ovat rahat käyttäneet. Kaikista tärkeintä on, että he saavat mahdollisuuden tehdä sen, mitä seuraavan askeleen ottaminen vaatii.

Rangers-tähti nousi myös keskiviikkona esille positiivisella tempauksellaan. Zibanejad harjoitteli Tukholman lähellä sijaitsevassa Tumbassa paikallisten nuorten kanssa ja jakoi Sportbladetin mukaan useita stipendejä vähävaraisille lapsille.

– Oli hienoa tavata lapsia. Tuntuu kuin olisi ikuisuus siitä, kun olin heidän ikäisensä. He yllättivät minut positiivisesti, hän kommentoi.

Zibajenadilla on aikaa vierailla kotimaassaan, sillä NHL on tauolla. Tähtihyökkääjä viihtyy Ruotsissa lauantaihin saakka.

Sentterin kausi on ollut menestys. Hän on tehnyt 48 ottelussa tehot 17+27=44, ja useammassa ottelussa maaleja on syntynyt enemmän kuin yksi. Zibanejad takoi hiljattain Carolina Hurricanesia vastaan hurjat tehot 2+2.

Lue myös:

    Uusimmat