Mainos

Viime kesä kaikkein kuumin Euroopassa vuosisatoihin

Tuoreen tutkimuksen mukaan kesät viimeisten kymmenen vuoden aikana olivat lämpimimmät Euroopassa yli viiteensataan vuoteen. Samoin myös vuotuinen keskilämpötila nousi ennätyskorkeuksiin puoleen vuosituhanteen.

Viime kesä oli kuuma, niin meillä kuin muuallakin Euroopassa. Tutkijoiden mukaan viime kesän lämpötilojen huippulukemat löivät aiemmat ennätykset puolen vuosituhannen ajalta.

Amerikkalaisessa Science-lehdessä tänään julkistettava tutkimus kertoo myös, että viimeiset kymmenen vuotta, siis vuodesta 1994 vuoteen 2003, olivat kokonaisuudessaan lämpimimmät viiteensataan vuoteen.

Tutkimuksen mukaan 1900-luku oli lämpimin vuosisata sitten 1500-luvun. Paikallisia lämpimiä jaksoja koettiin myös ennen Euroopan teollistumista, mutta ne eivät olleet samalla tavalla yhtenäisiä ajallisesti ja maantieteellisesti kuin kulunut kymmenvuotiskausi.

Tutkimuksen katsotaankin entisestään vahvistavan käsityksiä ilmaston lämpenemisestä.

Kuumien kesien ystäville tutkijoilla on iloisia uutisia, sillä kovien kesähelteiden katsotaan yhä vain yleistyvän Euroopassa. Tämän vuosisadan lopulla joka toisena kesänä koetaan vähintään yhtä kuumat helteet kuin viime kesänä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 05.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.