Viima purevoittaa pakkasta, idässä aamulla jopa -30 astetta

Tuuli purevoittaa tällä viikolla pakkasta etenkin maan etelä- ja länsiosassa. Pakkanen kiristyy alkuviikolla etenkin Itä-Suomessa, missä voidaan käydä tiistaiaamuna paikoin -25...-30 asteessa.

Idän kylmä korkeapaine vaikuttaa yhä alkuviikolla Suomen säähän. Maanantaina ja tiistaina pilvisyys on monin paikoin runsasta, mutta keskiviikkona sää selkenee. Samalla pakkanen alkaa kiristyä. Tuuli purevoittaa pakkasta maan etelä- ja länsiosassa, etenkin rannikoilla. Sää tuntuu paikoin 5-10 astetta mittarilukemia kylmemmältä tuulen takia.

Ensi yönä taivas selkenee Itä-Suomesta Koillismaalle ulottuvalla alueella.

– Tiistaiaamun kireimmät pakkaset osuvat näillä näkymin Pohjois-Karjalaan. Pakkasta voi olla 20-30 astetta. Muualla maassa pilvisessä säässä pysytellään enimmäkseen kymmenen pakkasasteen vaiheilla, Pohjanmaalla ja Lapissa voi olla paikoin kylmempää, jos sää selkenee, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tiistaipäivänä sää selkenee lännessä ja idässä. Uudeltamaalta maan keskivaiheiden yli kohti Lappia pilvisyys voi olla runsaampaa, mutta aurinko saattaa näyttäytyä paikoin. Aurinkoisinta ja kylmintä on idässä, missä on päivälläkin 15-20 pakkasastetta. Etelä- ja Länsi-Suomessa pakkasta on 5-10 astetta, pohjoisessa 10-15 astetta.

Keskiviikon aikana sää selkenee laajemmin ja päivästä näyttäisi tulevan aurinkoinen erityisesti maan etelä- ja keskiosassa.

– Samalla lämpötilat kääntyvät hieman laskuun. Keskiviikko onkin alkuviikon päiviä kylmempi myös etelässä ja lännessä. Pakkasta on yleisesti 10-15 astetta, idässä ja Pohjois-Lapissa paikoin enemmänkin, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.







Lue myös:

    Uusimmat