Mainos

Viileistä ilmoista mukava hyöty uimareille

Viilentyvä sää on laskenut sinileväpitoisuuksia sekä järvissä että merialueilla.

Merialueilla sinilevähavainnot ovat olleet vähäisiä. Valtakunnallisen leväseurannan ja kansalaisilta tulleiden havaintojen mukaan levää on vain muutamalla paikalla Halikonlahden, Helsingin ja Turun rannikoilla.

Epävakainen sää ja kova tuuli ovat sekoittaneet viimeviikkoiset avomerikukinnot. Tällä viikolla on havaittu enää vähän levää Ahvenanmerellä ja pohjoisella Itämerellä. Sinilevien pintakukintoja on myös keskisellä Selkämerellä.

Järvissä keskiarvoja vähemmän levää

Järvillä sinilevähavainnot ovat vähentyneet viime viikosta. Todennäköinen syy järvien vähentyneisiin sinilevähavaintoihin on epävakainen sää ja järvivesien viilentyminen.

Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan vesien pintalämpö laskee tulevan viikon aikana entisestään, pohjoisimmassa Suomessa lukemat jäävät alle 10 asteen. Yleensä sinilevän määrä järvillä on suurimmillaan tähän aikaan kesästä, mutta nyt levää on vähemmän kuin ajankohtana tyypillisesti.

Kuluneen viikon aikana sinilevää on havaittu yhteensä 43 valtakunnallisella havaintopaikalla. Näistä vain kolmella havaintopaikalla sinileväkukinta on ollut runsas ja yhdellä paikalla erittäin runsas.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.