Mainos

Viikonloput laivojen rähinäaikaa: Viina virtaa ja nyrkki heiluu

Varkaudet, pahoinpitelyt ja raiskaukset ovat yleisimmät Turun ja Tukholman väliä seilaavilla laivoilla tehdyt rikokset, kertoo Varsinais-Suomen poliisi.

Esimerkiksi viime vuonna Varsinais-Suomen poliisi sai ilmoituksen noin 70 pahoinpitelystä, kertoo rikosylikomisario Jari Virtanen Varsinais-Suomen poliisista.

– Luku ei mielestäni ole iso, kun sen suhteuttaa siihen, että laivoilla liikkuu vuosittain miljoonia ihmisiä, ja siihen, että Varsinais-Suomen poliisi saa vuodessa noin 3 000 pahoinpitelyilmoitusta ylipäätään, sanoo Virtanen.

Myös raiskauksia tapahtuu laivoilla säännöllisesti. Viime vuonna pelkästään Turku-Tukholma -väliltä raportoitiin Varsinais-Suomen poliisille 11 seksuaalirikosta.

Tukholman poliisi kertoi eilen MTV3:lle saaneensa ilmoituksen 45 raiskauksesta Itämeren laivoilla vuonna 2009.

Raiskaukset tapahtuvat laivoilla yleisimmin viikonloppuisin.

– Viikonloppuisin liikenteessä ovat nuoret, ja silloin raiskauksia tapahtuu enemmän kuin viikolla.

Suomen ja Ruotsin väliä seilaavilla laivoilla tehdyt rikokset kirjautuvat siihen maahan, jossa ilmoitus tehdään.

– Yleensä se menee niin, että rikoksesta ilmoitetaan siellä, missä noustaan laivasta, sanoo Virtanen.

Poliisi: Lisää turvamiehiä laivoille

MTV3 Uutiset kertoi eilen varustamoiden kiristäneen alkoholinmyyntiä rauhoittaakseen risteilymatkoja. Rikosylikomisario Jari Virtanen ei usko alkoholitarjoilun tiukentamisen olevan ainoa keino rauhoittaa menoa laivoilla.

– Laivalla pitäisi olla enemmän turvahenkilökuntaa, sillä järjestyksen pito on vaikeaa. Jos turvamies menee yhdenteentoista kerrokseen huomauttamaan hyttiä melusta, niin sama meteli on taas päällä, kun vartija on ehtinyt alakerrokseen.

– Itsekin kun olen ollut matkustajana laivalla, niin asiakkaana sitä toivoo, että meno olisi laivoilla rauhallisempaa, sanoo Virtanen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.