Viikonloput laivojen rähinäaikaa: Viina virtaa ja nyrkki heiluu

Varkaudet, pahoinpitelyt ja raiskaukset ovat yleisimmät Turun ja Tukholman väliä seilaavilla laivoilla tehdyt rikokset, kertoo Varsinais-Suomen poliisi.

Esimerkiksi viime vuonna Varsinais-Suomen poliisi sai ilmoituksen noin 70 pahoinpitelystä, kertoo rikosylikomisario Jari Virtanen Varsinais-Suomen poliisista.

– Luku ei mielestäni ole iso, kun sen suhteuttaa siihen, että laivoilla liikkuu vuosittain miljoonia ihmisiä, ja siihen, että Varsinais-Suomen poliisi saa vuodessa noin 3 000 pahoinpitelyilmoitusta ylipäätään, sanoo Virtanen.

Myös raiskauksia tapahtuu laivoilla säännöllisesti. Viime vuonna pelkästään Turku-Tukholma -väliltä raportoitiin Varsinais-Suomen poliisille 11 seksuaalirikosta.

Tukholman poliisi kertoi eilen MTV3:lle saaneensa ilmoituksen 45 raiskauksesta Itämeren laivoilla vuonna 2009.

Raiskaukset tapahtuvat laivoilla yleisimmin viikonloppuisin.

– Viikonloppuisin liikenteessä ovat nuoret, ja silloin raiskauksia tapahtuu enemmän kuin viikolla.

Suomen ja Ruotsin väliä seilaavilla laivoilla tehdyt rikokset kirjautuvat siihen maahan, jossa ilmoitus tehdään.

– Yleensä se menee niin, että rikoksesta ilmoitetaan siellä, missä noustaan laivasta, sanoo Virtanen.

Poliisi: Lisää turvamiehiä laivoille

MTV3 Uutiset kertoi eilen varustamoiden kiristäneen alkoholinmyyntiä rauhoittaakseen risteilymatkoja. Rikosylikomisario Jari Virtanen ei usko alkoholitarjoilun tiukentamisen olevan ainoa keino rauhoittaa menoa laivoilla.

– Laivalla pitäisi olla enemmän turvahenkilökuntaa, sillä järjestyksen pito on vaikeaa. Jos turvamies menee yhdenteentoista kerrokseen huomauttamaan hyttiä melusta, niin sama meteli on taas päällä, kun vartija on ehtinyt alakerrokseen.

– Itsekin kun olen ollut matkustajana laivalla, niin asiakkaana sitä toivoo, että meno olisi laivoilla rauhallisempaa, sanoo Virtanen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat