Mainos

Viikonlopun synkkä saldo: Ympäristövahinkoja, kolareita, väkivaltaa

Pyhäinpäivän viikonloppu työllisti viranomaisia eri puolilla maata.

Lauantaina ja sunnuntaina koettiin esimerkiksi ympäristövahingot Helsingissä ja Kainuussa, rajuja kolareita sekä väkivallantekoja.

Helsingin edustalla havaittiin lauantaina jopa tuhansien litrojen öljyvuoto. Kyseessä oli mahdollisesti kevyt polttoöljy, jota oli levinnyt hajanaiselle merialueelle.

Öljyntorjuntatöitä tehtiin muun muassa Harakan ja Liuskasaaren tienoilla. Sunnuntaina lautat olivat jo vähentyneet torjunnan ja haihtumisen ansiosta.

Merivartioston mukaan vuoto saattoi olla peräisin kuudesta aluksesta, mutta myös rannikkojen työmaita tutkittiin.

Toisenlainen vuoto havaittiin sunnuntaiaamuna Kainuussa Talvivaaran kaivoksella. Vuoto on peräisin kipsisakka-altaasta, joka käytännössä tarkoittaa kaivoksen jätevesiallasta. Se sisältää muuan muassa metalleja ja sulfaatteja.

Yhtiön arvion mukaan vuoto saadaan pysymään kaivosalueella. Vuotokohtaa etsitään, ja korjaustöihin voi mennä päiviä.

Kaksi kuoli kolareissa

Bussin ja henkilöauton nokkakolari vei yhden ihmisen hengen Pohjanmaalla Uudessakaarlepyyssä tänään sunnuntaina. Henkilöautoa ajanut keski-ikäinen kuljettaja kuoli heti.

Linja-autossa olleista 16 ihmisestä 14 vietiin tarkastettavaksi. Pelastuslaitoksen mukaan valtaosa selvisi nirhaumilla ja ruhjeilla.

Eilen illalla sattui useita liikenneonnettomuuksia. Vaasassa Gerbyntiellä 75-vuotias mies jäi auton alle ja kuoli. Poliisin tietojen mukaan mies oli ylittämässä tietä hautausmaan kohdalla, kun häneen törmäsi 84-vuotiaan miehen kuljettama auto.

Kolme nuorta loukkaantui rajussa kolarissa Salossa Varsinais-Suomessa, kun parikymppinen mies menetti autonsa hallinnan ja törmäsi liikenneopastimeen sekä puuhun.

Kymenlaaksossa henkilöauton kuljettaja puhalsi alkometriin noin neljän promillen lukemat sen jälkeen, kun auto oli suistunut tieltä. Hän menetti autonsa hallinnan, kun matkustajana ollut mies tarttui rattiin. Molemmat selvisivät lievin vammoin.

Puukotuksia ja kuristamisia

Kaksi nuorta miestä haavoittui ravintolapuukotuksessa Seinäjoella viime yönä. Uhrien vammat vaativat sairaalahoitoa. Juttua tutkitaan kolmena tapon yrityksenä.

Joensuun yökerhoissa tapahtui kaksi välikohtausta, joissa miehiä kuristettiin. Yökerhon jonossa 37-vuotiasta miestä kuristettiin niin, että hän kaatui katuun ja vietiin sairaalaan. Epäiltynä on 41-vuotias mies.

Toisen yökerhon tanssilattialla 20-vuotiasta miestä kuristettiin takaapäin. Poliisin mukaan uhri ei saanut näkyviä vammoja. Epäiltynä on samanikäinen mies.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.