Viikonlopun sää: Idässä hellettä, sunnuntai taas ukkospäivä

Lämpötilat kipuavat viikonloppuna idässä paikoin 30 asteeseen, lännessä on epävakaista ja viileämpää. Sunnuntaina ukkostaa etenkin idässä ja Länsi-Lapissa.

Tänään perjantaina sää on poutaista ja aurinkoista maan etelä- ja keskiosassa. Pohjois-Karjalasta kohti Käsivarren Lappia on pilvisempää ja monin paikoin tulee sadekuuroja. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 20-27 asteessa, lämpimintä on idässä. Pohjoisessa lämpötilat jäävät 15-20 asteeseen.

Lauantaina pilvisyys lisääntyy etelästä alkaen ja maan länsiosaan leviää sadekuuroja. Idässä ja pohjoisessa on aurinkoisinta, mutta sadekuurot ovat mahdollisia. Paikoin voi myös ukkostaa.

– Kaakosta virtaa Itä- ja Pohjois-Suomeen hyvin lämmintä ilmaa. Lämpötilat kohoavat siellä laajalti hellelukemille, idässä paikoin jopa 30 asteeseen. Lännen pilvisemmillä alueilla jäädään alle 20 asteeseen, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Sunnuntaina ukkoskuuroja tulee etenkin maan itä- ja keskiosassa sekä Länsi-Lapissa, mutta väliin mahtuu myös aurinkoa.

– Ukkoset ovat paikoin voimakkaita, mutta eivät yhtä laajalla alueella kuin torstaina, sanoo Markus Mäntykannas.

Idässä ja pohjoisessa on sunnuntainakin hellettä, kaakossa ehkä jopa 30 astetta. Länsi-Suomessa on sunnuntainakin melko pilvistä ja paikoin tulee sadekuuroja. Viileintä on länsirannikolla, missä jäädään 15-20 asteeseen.

MTV3:n sääsivustolla paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja merisää.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat