Mainos

"Viikonloppuna on luvattu lauhtuvaa ja se tietää pahaa"

Kelien lämpenemisen pelätään aiheuttavan lisää sähkökatkoja viikonloppuna.

Eilen laajoja sähkökatkoja oli Hämeessä ja Etelä-Savossa. Tilanne on yhä huono Suur-Savon Sähkön jakelualueella, jossa tuhannet asiakkaat ovat yhä vailla sähköä.

Etelä-Savossa urakoidaan kuitenkin sen eteen, että lähes kaikki sähköt saataisiin palautettua mahdollisimman pian

- Yöllä suurin osa miehistä oli lepäämässä ja nyt jatketaan sitten vähintään samanlaisilla voimilla kuin eilen, taitaa olla myös tulossa vähän lisää ulkopuolista työvoimaa. Tänään yritämme rynnistää siten, että saamme lähestulkoon kaikki sähkönjakelun piiriin, kertoo Järvi-Suomen Energian siirtoteknikko Matti Puranen.

Urakkaa hidastaa kuitenkin se, että uusia vikoja syntyy koko ajan. Eniten sähköttömiä talouksia on tällä hetkellä Mäntyharjun ja Pertunmaan alueella.

- Jos kaikki menee nappiin, eikä lisää vikoja tule, niin uskomme että huomenna sähkötilanne voisi olla jo aika hyvä. Se riippuu vähän tietysti siitäkin, että minkälainen sää nyt tulee. Jos sää pysyisi nyt tällaisena pakkas- ja poutasäänä niin tässä olisi hyvä mahdollisuus saada näitä vikoja pienennettyä huomattavasti.

Loppuviikoksi luvattu lämpeneminen kuitenkin huolestuttaa sähköyhtiöitä.

- Viikonloppuna on luvattu lauhtuvaa ja se tietää pahaa. Puut ovat metsiköissä pahasti kaareutuneita ja jos sinne lisää lumikuormaa tulee, niin on myös pelko siitä että lisää vikoja tulee, Puranen enteilee.

Hän ei kuitenkaan usko, että Etelä-Savossa tarvittaisiin apua muualta Suomesta sähkövikojen korjaamiseen.

- Lisätyövoimasta tämä asia ei ole kiinni, meillä on riittävästi ammattitaitoista työvoimaa täällä. Se vie vaan aikansa, että saamme kohdistettua tämän työvoiman oikeisiin paikkoihin ja estettyä lisäviat.

Katso siirtoteknikko Matti Purasen kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.