Mainos

Viikonloppuna jopa yli 15 senttimetriä lunta Etelä- ja Keski-Suomeen

Viikonlopuksi ennustetaan runsaita lumisateita maan etelä- ja keskiosaan.

Tänään torstaina sadealue kulkee maan länsi- ja eteläosan yli kohti itää. Sateen etureunassa tulee lunta, mutta etelässä ja lännessä sade muuttuu vedeksi. Tiet ovat paikoin liukkaita lauhtumisen ja jäätävien sateiden takia. Myös lumisade huonontaa ajokeliä.

Sateet heikkenevät perjantain ja lauantain aikana Pohjois- ja Itä-Suomen päälle. Lännessä ja etelässä on perjantaina ja lauantaina pikkupakkasta ja enimmäkseen poutaista.

Seuraava lumipyry tulee tämän hetken ennusteen mukaan lauantai-illaksi lounaaseen.

– Pahimmillaan lunta voi tulla koko etelä- ja keskiosaan maata yli 15 senttimetriä sunnuntai-iltaan mennessä. Lumi tulee voimakkaan tuulen kera, joten lumi nietostuu paikoin paksuiksikin kinoksiksi. Matalapaineen reitti ja sen vuoksi myös sateen ajoitus ja voimakkuus ovat kuitenkin vielä epävarmoja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Matalapaineen on ennakoitu olevan myrskyisä Skandinaviassa ja Baltiassa.

– Näyttää siltä, että myrskymatalan pahimmat tuulet jäävät Suomen eteläpuolelle. Jos Suomessa tulee sähkökatkoja, kyse on todennäköisemmin puiden lumikuorman aiheuttamista sähkökatkoista kuin tuulituhoista, ennakoi Pekka Pouta.

Myrskyn pahimmat tuulet ovat tämän hetken ennusteen mukaan lauantaina Norjassa, Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa. Sunnuntaina kovin puhallus on Baltiassa.

Lämpötilat ovat viikonlopun kovimman pyryn aikaan maan eteläosassa nollan tuntumassa, sateen pohjoisreunalla -5…-10 asteessa. Lapissa sää selkenee viikonloppuna ja pakkanen kiristyy. Sunnuntaina Pohjois-Lapissa voidaan jälleen olla -30 asteen tuntumassa. Maanantaina sää kylmenee myös etelässä -15 asteen tienoille.

Seuraa lumisade-ennusteita MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla näkyvät lisäksi muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat sekä tuuliennusteet.

Katso ylhäältä videolta loppuviikon ennuste lumipyrystä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.