Mainos

Viikonloppuna ensi-iltaan yli 50 kesäteatterinäytelmää

Markku Pölösen Onnenmaa on kesän esitetyin näytelmä.

Samppalinnan kesäteatteri

Kesäteattereissa on tänään vuoden kiireisin ilta. Eri puolilla Suomea käynnistyy lähes 30 näytelmää. Viikonloppu on muutenkin vilkas, sillä ensi-iltoja on yhteensä 55 kappaletta.

Perjantain ensi-iltasumassa alkaa muun muassa Jääkärin morsian (Paimio), Kaunis Veera (Suolahti), Kivenpyörittäjän kylä (Saarijärvi), Lakeuden laidalla (Kauhajoki) ja Entäs nyt Mämmilä (Orivesi).

Agapetuksen farssi "Olenko minä tullut haaremiin" alkaa samana iltana peräti kahtena versiona: Varpaisjärven korpiteatterissa ja Kouvolan nuorisoseuran kesäteatterissa.

MTV:n keräämän kesäteatterilistan mukaan tänä kesänä suomalaisia hemmoitellaan yli 260 näytelmällä. Lisäksi useissa kunnissa nuorisoseurat järjestävät yksittäisiä näytelmiä.

Eemeli ja Onnenmaa jyräävät

Kesäteatterin tekijöiden suosikkikirjailija on tänä kesänä Astrid Lindgren, jonka sankareista lavalla häärivät Peppi, Eemeli ja Leijonamielen veljekset. Vaahteramäen Eemelin vetovoimaan luottaa viisi kesäteatteria. Metkuja nähdään Turussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Mäntsälässä ja Mäntyharjulla.

Muutoin näytelmälavoja hallitsevat kotimaiset kirjailijat. Kymmenen eniten esitetyn kirjailijan joukkoon sopii ulkomaalaisia Lindgrenin lisäksi vain yksi - Willian Shakespeare. Kotimaisista klassikoista kärjessä ovat Maiju Lassila ja Aapeli. Lassilalta lavalle nähdään tulitikkujen lainauksen lisäksi myös Nuori Mylläri ja Liika viisas.

Aapelia esitetään kuudessa teatterissa, joista Pietari Jormalainen esiintyy kolmessa ja Vinski kahdessa. Tuoreemmista tekijöistä kärkikymmenikköön mahtuvat Liisa Heiskanen, Raimo Suuronen, Markku Pölönen ja Heikki Turunen.

Kesän eniten esitetyt kirjailijat

1. Astrid Lindgren 10 kpl
2. Aapeli 6 kpl
Liisa Heiskanen 6 kpl
Maiju Lassila 6 kpl
Markku Pölönen 6 kpl
5. Agapetus 5 kpl
Johannes Linnankoski 5 kpl
William Shakespeare 5 kpl
Raimo Suuronen 5 kpl
Heikki Turunen 5 kpl

Kesäteatterit ovat perinteisesti houkutelleet katsojiaan musiikilla ja huumorilla eikä erotiikkakaan ole ollut aivan harvinaista. Kesälle 2003 valituista näytelmissä linja näyttää jatkuvan. Kesän eniten esitetty näytelmä on Markku Pölösen tangon pyörteisiin sijoitettu Onnenmaa kuudella versiollaan. Vain yksi versio vähemmän on tekeillä Vaahteramäen Eemelistä ja Laulusta Tulipunaisesta kukasta .

Television ja elokuvan vetovoimaan näytetään myös luotettavan. Lähes kaikista eniten esityksiä keränneistä näytelmistä on nimittäin jo tehty elokuva, tv-sarja tai molemmat.

Kesän eniten esitetyt näytelmät

Pölönen: Onnenmaa 6 kpl
Lindgren: Vaahteramäen Eemeli 5 kpl
Linnankoski: Laulu tulipunaisesta kukasta 5 kpl
Kylätasku ja kuikanniemi: Mies, joka ei osannut sanoa ei 4 kpl
Ruohoranta: Naisten kylä 4 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.