Viikonloppuna aurinkoa, lämpöä ja ukkoskuuroja

Koko maassa vietetään viikonloppua kesäisen lämpimässä säässä. Paikoin tulee sadetta ja ukkosia.

Perjantai on pääosin poutainen ja aurinkoinen hellepäivä. Ukkoskuurot kastelevat hiukan Etelä- ja Länsi-Suomea sekä paikoin Lappia. Iltaa kohden sää selkiintyy.

– Etelärannikolle viriää iltapäivisin merituuli, joka viilentää esimerkiksi Helsinkiä. Tällöin lämpötila jää jokusen asteen alhaisemmaksi kuin sisämaassa, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Hellesäätä on luvassa lauantaina aina Etelä-Lappia myöten. Sadekuuroja saattaa olla luvassa Pohjois-Suomen läntisissä osissa, muutoin näyttää aurinkoiselta. Lämpötilat monin paikoin hellerajan yläpuolella ja Lapissakin yli 20 asteessa.

– Vienanmeren pilvilautta saattaa yltää itäisimmän Suomen ylle, jolloin lämpötilat laskevat parinkymmenen asteen vaiheille, ennustaa Markus Mäntykannas.

Sunnuntai näyttää monin paikoin viikonlopun lämpimimmältä päivältä, kun maan länsi- ja lounaisosissa saatetaan mitata jopa 28 asteen lukemia. Päivä on yleisesti aurinkoinen ja helteinen, lähinnä Pohjois-Lapissa on epävakaisempaa ja läntisessä Suomessa voi tulla yksittäisiä iltapäiväkuurosateita.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat