Viikon vinkit: Raikasta juomaa ja viinitiloja

Kevään kunniaksi, auringonpaistetta palvottaessa mieli halajaa jotain raikasta. Aku Ankasta ja amerikkalaisista sarjoista tuttu sitruunasooda on tämän kevään myötä herätetty uudelleen henkiin. Täysin lisäaineeton, kotikeittiön kaunis ja pirteä juoma on mitä yksinkertaisin valmistaa. Tarjoa sitruunamelissan lehdillä koristeltuna, lasikannusta jääpaloilla jäähdytettynä.

Sitruunasoodan kaipaa kaverikseen mozzarella bruchettan, sekin varma kevään merkki punaposkisine tomaatteineen.

Leivästä voi tehdä vaikka retkievään Helsingissä viikonloppuna järjestettävään kalalajien maratoniin. Kilpailu kestää vuorokauden, jonka aikana on tarkoitus kalastaa niin monta kalalajia kuin mahdollista. Kalastuskilpailu alkaa lauantaina 19. toukokuuta klo 12.00 Tapahtuma alkaa Honkaluodosta Mustikkamaalta ja päättyy samaan paikkaan ja aikaan seuraavana päivänä. Osanottomaksu on 200 markkaa joukkueelta. Sarjoja on vain yksi. Lisätietoja saa Helsingin kaupungin liikuntavirastosta.

Jos et ehdi ongelle, ota tavoitteeksi pongata Etelä-Suomen viinitilat. Suomen viiniyrittäjät ry on julkistanut kilpailun, jossa tästä linkistä saatavaan kuponkiin kerätään leimoja. Viidellä leimalla pääsee osallistumaan arvontaan. Tiesitkö, että Etelä-Suomen alueelta löytyy jopa 30 viinitilaa!

SITRUUNASOODA

3 sitruunan mehu (n. 2,5 dl) 1 dl sokeria 7 dl kivennäisvettä sitruunamelissanlehtiä

Purista sitruunoiden mehu. Lisää sokeri ja sekoittele, kunnes sokeri liukenee. Yhdistä sitruunamehu ja kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa virkistävänä juomana jääpaloilla jäähdytettynä.

MOZZARELLA BRUCHETTA

1 bruchetta valkosipulin kynsi 2-3 rkl pestokastiketta 2 rkl oliiviöljyä 2 mozzarella "palloa" 2-3 tomaattia tuoretta basilikaa rouhittua mustapippuria

Leikkaa bruchettaleipä halki. Paahda leivänpuolikasta uunissa grillivastuksien alla, kunnes leipä on rapea ja kauniisti ruskistunut.

Hiero rapeaan leivänpintaan valkosipulin kynttä. Ohenna pestokastiketta oliiviöljyllä ja sivele sitä leivän pintaan.

Leikkaa mozzarellajuustot ohuiksi n. 0,5 cm viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit. Asettele leivän päälle vuorotellen riveittäin (leikkaamisen helpottamiseksi) juustoviipale, tomaattiviipale ja basilikanlehti. Mausta juuri rouhitulla mustapippurilla ja ohennetulla pestokastikkeella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja