Mainos

Viikon sää: Syksyä ilmassa loppuviikolla

Lämpimän viikonlopun jälkeen on vielä mukavan kesäinen alkuviikko. Loppuviikon aikana on paikoin hyvinkin sateista ja koleaa, suorastaan syksyistä.

Alkuviikosta maan etelä- ja itäosissa saadaan vielä nauttia monin paikoin yli 20 asteen lämpötiloista ja poutasäästä. Sen sijaan maan keskiosassa, lännessä ja varsinkin pohjoisessa sää muuttuu epävakaisemmaksi ja viileämmäksi.

– Jo tiistaista lähtien sää viilenee selvästi pohjoisessa. Viikon edetessä lännen ja luoteen suunnalta puhaltava tuuli yltyy, jolloin hiljalleen koko maassa värjötellään miltei syksyisissä olosuhteissa, kertoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikon alkupuolella sateet painottuvat lähinnä maan keskiosiin ja pohjoiseen. Kaikkein runsaimmin vettä sataa Pohjanmaalta Keski-Lappiin ulottuvalla vyöhykkeellä, enimmillään sademäärä on yli 20 millimetriä.

Viikon keskivaiheilla sää poutaantuu ja selkenee lännestä alkaen, idässä satelee yhä. Etelässä lämpötila on edelleen 20 asteen tuntumassa, muualla maassa viitisen astetta vähemmän. Navakka tuulenvire tekee säästä kuitenkin hyvin viileän tuntuisen monin paikoin.

Torstaista lähtien saadaan sateita monin paikoin myös eteläisessä Suomessa. Lämpötila putoaa koko maassa alle 20 asteeseen. Lapissa vietetään viikonloppua paikoin jopa alle 10 asteen lukemissa. Sunnuntaina sää saattaa lämmetä jälleen etelästä alkaen.

Sadetutkan ja paikkakuntakohtaiset ennusteet löydät MTV3:n sääsivustolta.

(MTV3)

Katso yltä videolta viikon sääennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.