Mainos

Viikon sää: Syksy jatkuu etelässä, Lappiin paukkupakkasia

Suomen sää on tällä viikolla kahtia jakautunut: maan etelä- ja keskiosassa on edelleen syksyistä, Lapissa talvi kiristää otettaan. Loppuviikolla Lapissa voi olla selkeinä öinä kylmimmillään 30 astetta pakkasta.

Alkuviikolla laajat matalapaineet ylittävät Suomen. Tiistaina tuulet voivat voimistua lähelle myrskylukemia lounaisilla merialueilla ja tuuli voi olla puuskissa voimakasta myös mantereella lännessä. Pohjoisessa sataa alkuviikolla lunta ja ajokeli voi olla paikoin huono.

Loppuviikon sateet ovat alkuviikkoa paikallisempia. Sää viilenee hieman koko maassa, mutta etelässä ja maan keskiosassa päivälämpötilat ovat edelleen plussalla. Pohjoiseen sen sijaan virtaa luoteesta kylmää ilmaa loppuviikolla.

- Talvi kiristää otettaan pohjoisessa. Tämän hetken ennusteen mukaan Lapissa voi olla viikon loppupuolella selkeällä säällä öisin jopa 30 asteen pakkasia, päivisinkin pakkasta voi olla kymmenkunta astetta. Paljon riippuu kuitenkin pilvisyydestä ja paikalliset erot ovat suuria, sanoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.