Viikon sää: Kylmenemisestä ei tietoakaan – lähipäivinä paikoin sadekuuroja

Viikon sää on pääasiassa poutainen ja ajankohtaan nähden lämmin. Lähipäivinä tulee kuitenkin joitain sadekuuroja.

Suomen lähettyvillä on sulkukorkeapaine, joka pitää matalapaineet loitolla.

– Suurin osa viikosta on poutaa, sadekuuroja tulee vain paikoin. Päivälämpötilat ovat tällä viikolla jopa noin viisi astetta ajankohdan keskimääräisiä korkeampia. Etelässä 20 astetta voi mennä rikki useana päivänä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Päivän ylimmät lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa 15-22 asteessa, pohjoisessa 15 asteen molemmin puolin. Tiistain ja keskiviikon aikana sadekuurot ovat mahdollisia lähes koko maassa ja sadekuuroissa lämpötilat jäävät alhaisemmiksi. Tiistaina eniten sadekuuroja tulee maan länsiosassa, keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa sekä Kainuussa. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Lapin yli kulkee joitain sateita.

– Sademäärät jäävät kuitenkin tällä viikolla vähäisiksi ja pääasiassa on poutaa. Pilvisyys vaihtelee, ajoittain paistaa aurinko. Tämän hetken ennusteen mukaan loppuviikko näyttää alkuviikkoa aurinkoisemmalta, mutta viikonloppuna voi tulla sadekuuroja, toteaa Aleksi Jokela.

Yölämpötilat riippuvat pilvisyydestä. Selkeillä alueilla lämpötilat voivat jäädä viiden asteen tienoille, Lapissa voi loppuviikolla olla yöpakkasta. Pilvisillä alueilla ja rannikoilla yölämpötilat ovat kymmenen asteen tienoilla.

Maan etelä- ja keskiosassa on aamuisin ja aamupäivisin paikoin sumua.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat