Mainos

Viikon sää: Hellettä, trooppisia öitä ja kovia ukkosia

Alkuviikon helteiden jälkeen on tulossa paikoin rajuja ukkosia. Yölämpötilat voivat olla viikon keskivaiheilla osassa maata jopa 20 asteessa.

Suomi on alkuviikolla Euroopan lämpimimpiä paikkoja, kun kaakosta virtaa Suomeen hyvin lämmintä ilmaa. Tiistaina ja keskiviikkona päästään laajalti hellelukemille. Etenkin idässä ja etelän sisämaassa voidaan mitata jopa yli 30 asteen lämpötiloja. Jo alkuviikolla voi tulla paikoin sade- ja ukkoskuuroja.

Viikon keskivaiheilla yölämpötilat saattavat pysyä etenkin idässä 20 asteessa eli kyseessä olisi niin sanottu trooppinen yö.

Torstain ja perjantain aikana virtaus kääntyy puhaltamaan kaakon sijaan lounaasta.

– Torstaina maan etelä- ja keskiosan yli kulkee sade- ja ukkosrintama. Etenkin etelässä ja lännessä sateet ja ukkoset voivat olla voimakkaita. Perjantaina sama rintama kulkee Pohjois-Suomen yli, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Vielä torstaina lämpötila voi kohota 30 asteen tienoille maan itäosassa, mutta sateet viilentävät loppuviikolla lämpötiloja alkuviikon lukemista. Perjantaina ja lauantaina päivän ylimmät lämpötilat ovat pääasiassa 20-25 asteessa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan viikonloppu näyttää taas aurinkoisemmalta ja poutaisemmalta. Sunnuntaina sää saattaa lämmetä uudelleen ainakin maan eteläosassa, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutkan löydät MTV3:n sääsivustolta.

Katso videolta viikon sääennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.