Viikon ennuste: Kauanko lämpö kestää, jatkuvatko ukkoset?

Suomen yllä ollut kovin helle väistyy Venäjälle, mutta sää jatkuu suuressa osassa maata lämpimänä. Myös sateita ja ukkosia tulee edelleen. Pohjois-Lapissa voi sataa räntää loppuviikolla.

Tiistaiksi 30 asteen helle siirtyy Venäjän puolelle.

– Tiistaina ukkoset ja yli 25 asteen lukemat ovat mahdollisia itärajalla. Lännempänä pilvisyys vaihtelee ja ollaan 20 ja 25 asteen välillä. Länsirannikko on viileämpi. Lappi on tiistaina sateinen, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Keskiviikoksi ukkosvyöhyke palaa Etelä- ja Itä-Suomeen. Hellelukemat ovat mahdollisia kaakossa. Lounaassa voi sataa jatkuvamminkin ja silloin lämpötila jää 15 asteen tuntumaan. Aurinkoisinta on Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa. Näillä alueilla lämpötila kohoaa yli 20 asteen.

– Torstaina Pohjois-Lappiin työntyy sadealue ja siellä sataa paikoin jopa räntää. Etelä-Lappia hellii samaan aikaan yli 20 asteen kesäsää ja etelämpänä päästään paikoin jopa hellelukemiin. Idässä on pieni ukkosriski.

Samantyyppinen kahtiajako jatkuu säässä hamaan tulevaisuuteen.

– Lapissa sää jatkuu vaihtelevana, välillä koleana ja välillä kesäisenä. Etelämpänä mitataan päivittäin jossain hellelukemia ja ukkonen jylisee välillä, toteaa Pekka Pouta.

Maanantaina päästiin paikoin yli 30 asteen lukemiin. Myös ukkosia on esiintynyt runsaasti.

Katso lämpötilat ja ukkoset: paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso yltä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat