Mainos

Viikko on harmaa, mutta sunnuntaiksi lupaus föhn-tuulesta

Maaliskuun ensimmäinen viikko on lauha ja pilvisen harmaa. Alkuviikosta lännestä saapuu sateita, jotka liikkuvat maan yli itään. Sateet tulevat etelässä vedensekaisena ja pohjoisessa lumisina.

- Huomenna aamulla ensimmäinen sadealue on jo länsirannikolla. Sateet ovat hajanaisia ja liikkuvat hitaasti kohti itää. Lämpötilassa ei ole suuria vaihteluita, idässä ja pohjoisessa on pikkupakkasta, lounaassa 3-4 plusastetta. Etelänpuoleinen tuuli on kohtalaista, toteaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Päivän mittaan sateet siirtyvät itään ja tiistaina saapuu uusi sadealue eteläiseen Suomeen.

Etelässä on edelleen tuulista, mutta pohjoisessa on tyynempää. Lämpötila on lähes koko maassa vähän plussalla.

Keskiviikoksi etelän sateet siirtyvät Pohjois-Suomeen ja etelässä on enimmäkseen poutaa.

- Sää jatkuu harmaana ja vain paikoin pilvipeite voi rakoilla niin, että aurinko pääsee hieman lämmittämään. Keskiviikkonakaan lämpötiloissa ei ole muutosta alkuviikkoon nähden.

Torstai on enimmäkseen poutainen ja etenkin Länsi-Lapissa voidaan nauttia auringonpaisteesta.

- Torstai on lämpötiloiltaan edellisten päivien kaltainen. Eivätkä lämpötilat laske yöksikään päivien lukemista, toteaa Salojärvi.

Perjantai ja lauantai ovat tämän hetkisten ennusteiden mukaan laajalti poutaisia, lämpötiloiltaan edellisten päivien kaltaisia.

- Mutta sunnuntaina tulee muutos. Tuulet kääntyvät lännen puolelle ja föhn-ilmiö lämmittää etenkin Länsi-Suomen. Kymmenen asteen raja saattaa mennä rikki. Tämä siis jos ennusteet eivät tämänpäiväisistä muutu kylmempään suuntaan, arvelee Salojärvi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.