Mainos

Viikki ykkössijalla kemikaaliviraston saajaksi

Ministeri Pekkarinen asettaa EU:n kemikaaliviraston ensisijaiseksi sijoituspaikaksi elintarvikevirastolle alunperin tarkoitetut tilat Helsingin Viikissä.

Helsingin Viikki on Suomeen sijoitettavan EU:n kemikaaliviraston ensisijainen sijoituspaikka, arvioi kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen.

Pekkarisen mukaan valmistelut Viikissä ovat jo niin pitkällä, että sinne suuntaan kemikaaliviraston sijoituspaikka "vippaa".

Euroopan unionin huippukokous päätti lauantaina, että EU:n kemikaalivirasto sijoitetaan Helsinkiin. Viikkiin on jo alettu rakentaa tiloja EU-virastolle, mutta ne oli tarkoitettu Suomen aiemmin hakemalle elintarvikevirastolle. Tilat ovat kuitenkin muunneltavia, ja kemikaalivirasto on suurin piirtein saman suuruinen kuin Italian Parmaan mennyt elintarvikevirasto.

Pekkarinen arvioi myös, että kemikaaliviraston perustamista voidaan viedä eteenpäin jo ennen kuin EU:n toimielimissä käsiteltävänä oleva laaja kemikaalilakipaketti on valmis. EU:n komissio esitteli lokakuussa esityksensä uusiksi kemikaalilaeiksi, ja niiden käsittelyn ministerineuvostossa ja parlamentissa arvioidaan kestävän ainakin pari vuotta.

Pekkarinen on Suomen edustaja EU:n kilpailukykyneuvostossa, joka on kemikaalilakeja ja -virastoa käsittelevä EU:n ministerineuvosto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.