Mainos

Viikingille ei tullut tällä kertaa jättipottia

Perussuomalaisten vaalimagneetti Tony "Viikinki" Halme näyttää pärjäävän vaaleissa kuin vaaleissa. Tällä kertaa hän meni ensiyrittämällä Helsingin kaupunginvaltuustoon yli 2000 äänellä. Äänisaalis ei tosin ole lähellekään yhtä komea kuin Halmeen taannoinen eduskuntavaalitulos, joka oli reilut 16 000 ääntä.

Tony Halme ilmestyi vaalivalvojaisiinsa perussuomalaisten puoluetoimistoon vähän kello 21:n jälkeen. Hän luonnehti heti tuoreeltaan noin 650 äänen ennakkoäänitulostaan kohtuulliseksi.

- Odotin kyllä vähän parempaa. Mutta pääasia on, että vasemmisto ja vihreät ovat miinuksella, hän lohkaisi, mikä sai Katja-vaimon ehdottamaan, että Halme pitäisi pienempää suuta.

Halmeen läpimeno kävi selväksi jo melko aikaisessa vaiheessa iltaa, mutta lopullista äänimäärää saatiin odottaa pitkään. Halme uskoi vielä alkuillasta, että hänen lopullinen äänisaaliinsa saattaisi nousta 6000:een.

Halme sanoi keskittyvänsä kunnanvaltuutettunakin vanhusten ja sotaveteraanien asioiden hoitoon. Hän pitää tärkeänä myös terveysasemien toiminnan parantamista. Helsingillä ei ole rahastakaan pulaa, kun valtio maksaa kaupungille takaisin 200 miljoonan euron velkansa, tuumi Halme.

Ensitöikseen hän ilmoitti kuitenkin tekevänsä lopun väkevien tarjoilusta Helsingin valtuuston kokouksissa, sillä "eihän työpaikalla viinaa tarjoilla".

- Ylipäätään pitäisi hoitaa ihmiset ensin ja muut asiat sitten. Musiikkitalolle sanon ehdottomasti ei, mutta pilvenpiirtäjiä Helsinkiin sopisi rakentaa, niin saataisiin asunto-ongelma poistettua, hän linjasi.

Halme uskoo, että hän löytää valtuustossa hengenheimolaisia lähinnä kokoomuksen riveistä.

- Heillä ja minulla on samanlaisia arvoja, hän sanoi.

Vaalitunnelma puoluetoimiston ahtaissa tiloissa oli melko vaisu. Keskustelu aaltoili sinne tänne, ja ihmiset seurasivat syrjäsilmällä vaalilaskennan edistymistä televisiosta. Jossain vaiheessa Halme tuumiskeli, kuinka monen richterin maanjäristys siitä tulisi, jos kaikki kiinalaiset hyppäisivät yhtä aikaa ilmaan ja alas. Arviot liikkuivat 6-8:n paikkeilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.