Mainos

Viikin yliajon tunnustanut vapaalle jalalle

Helsingissä 11-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneesta yliajosta epäilty mies on vapautettu viime viikolla tutkintavankeudesta. Esitutkinta jutussa on yhä kesken.

25-vuotias mies on tunnustanut ajaneensa suojatietä ylittäneen tytön yli vahvassa humalassa. Tutkinnanjohtaja, komisario Toni Uusikivi kertoo esittäneensä epäillyn vapauttamista pakkokeinolain mukaisesti.

- Esitutkinta on nyt siinä vaiheessa, ettei tutkinta enää vaadi vangitsemista. Vaikka kyse on kuolemaan johtaneesta teosta, rangaistusminimi on sen verran pieni, että lain mukaan on toimittava. Lisäksi päätökseen vaikuttivat epäillyn henkilökohtaiset olot, joista en tässä sen tarkemmin lausu.

Uusikiven mukaan epäilty on kertonut tapahtumista poliisille hyvin avoimesti. Kuljettaja pakeni paikalta, mutta hänet tavoitettiin myöhemmin vahvasti päihtyneenä.

Minimirangaistus neljä kuukautta

Miestä epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta, josta minimirangaistus on neljä kuukautta ja maksimi kuusi vuotta.

Mies vangittiin 6. tammikuuta todennäköisin syin. Epäillyn vapauttamisen myötä myös aiemmin määrätty syytteen noston määräaika raukesi. Tutkinta on kuitenkin loppuvaihessa, ja syyttäjä tehnee ratkaisunsa asiassa kevään aikana.

Epäillyllä on taustallaan useita aiempia rattijuopumuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.