Mainos

Viikin yliajaja myönsi lähes kaiken

Tennisharjoituksista palaamassa ollut 11-vuotias tyttö kuoli, kun hän joutui rattijuopon yliajamaksi tammikuussa Viikintiellä Helsingissä.

Tänään 25-vuotias helsinkiläinen mies vastasi muun muassa syytteeseen törkeästä kuolemantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan mies oli lähes kahden promillen humalatilassa, ajoi huomattavaa ylinopeutta ja törmäsi suojatietä ylittäneeseen tyttöön.

Tyttö lensi törmäyskohdasta 28,5 metriä ja laahautui lisäksi 5,3 metriä. Tyttö kuoli pään alueen vammoihin.

– Törmäys on ollut raju, tyttö [sanoo nimen] on lentänyt kauas. Tytön toinen saapas löytyi 40 metrin päästä suojatiestä, kihlakunnansyyttäjä Kimmo Virtanen totesi.

– En muista nähneeni mitään ja siksi en yrittänyt tehdä mitään, jarruttaa tai väistää. Törmäykseen havahduin, en vain jostain syystä pysähtynyt, syytetty mies kertoi tapahtuneesta.

Mies oli törmäyshetkellä, noin viiden aikaan illalla, matkalla töistä kotiinsa.

"Viinaa nielemällä pullosta"

Mies myönsi syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta oikeaksi. Hän myönsi myös liikennepaon. Hän oli törmäyksen jälkeen käynyt kotonaan syömässä, kertonut tapauksesta vaimolleen ja lähtenyt takaisin työpaikalleen juomaan lisää viinaa.

– Kun juon viinaa, juon sitä suoraa nielemällä pullosta. Olin pelokas ja paniikissa, tarkoitus ei ollut piiloutua. Sieltä myöhemmin poliisi kävi hakemassa, mies selitti oikeudessa.

Syytetty mies katsoi, että hänen promillemääränsä olisi ollut alempi, toisen laskentatavan mukainen, 1,24 promillea. Päivällä työpaikalla hän oli kertomansa mukaan juonut olutta, viinaa ja salmiakkikossua.

Asiantuntijalausunnon mukaan miehen ajonopeus törmäyshetkellä oli yli 100 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus Viikintiellä on 50km/h.

– Vastaaja oletti, että hän ajoi noin 70 kilometriä tunnissa. Eimme halua riitauttaa sitä, etteikö ajonopeus olisi ollut yli 100 kilometriä tunnissa, puolustusasianajaja Heikki Lampela totesi.

Viikin yliajaja on kärynnyt tätä ennen kuusi kertaa ratista.

Syyttäjän mukaan rangaistuksessa on sovellettava koventamisperustetta aiemmat rikokset ja nyt käsiteltävä rikos huomioon ottaen. Syyttäjä vaatii miehelle neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.