Mainos

Viihtyisyyttä ja joulutunnelmaa takkahuoneeseen

Milla Alftan suunnitteli espoolaiskotiin hämyisän ja mukavan tunnelman.

Oikean tunnelman saavuttamiseksi materiaalien pitäisi olla miellyttäviä ja mukavan pehmeitä. Huoneessa vietetään aikaa saunomisen jälkeen ja takkatuli on isossa roolissa. Tunnelmoinnin lisäksi huoneessa katsotaan myös televisiota, joten nämä kaksi toimintoa pitäisi saada yhdistettyä mukavasti keskenään. Vanhoja kalusteita ei juurikaan tulla käyttämään, vaan huoneeseen hankitaan nimenomaan tähän tilaan sopivat kalusteet.

Tila koki melkoisen muutoksen ja aiemmin hieman kolkko huone on nyt huomattavasti viihtyisämpi. Tilasta haluttiin niin kodikas, että perhe voisi täällä ollessa vaihtaa täysin vapaalle ja unohtaa työ- ja koulukiireet. Kaikista kodin tiloista täällä vietetään eniten aikaa, koska täällä katsotaan telkkaria ja tietysti rentoudutaan saunan jälkeen ja nautitaan takan lämmöstä.

Päällimmäisenä kotoisaa tunnelmaa luomassa ovat ehdottomasti seinäpinnat, joihin valittiin hieman tummemmat sävyt. Se on se, millä saatiin pois hieman hallimaista tunnelmaa, jota valkoiset seinät loivat. Sävyn valinnassa auttoi perheen jo olemassa ollut näyttävä Olli Joen taidemaalaus, josta maalattujen seinien vihertävä sävy on poimittu.

Rauhattomat elementit toivat haastetta

Takkaseinälle valittiin Decos seinäpinnoite, joka toimii hyvin vastakohtana takan kiiltävälle marmoripinnalle. Pinnoite on luonnonmukainen, mm. savea ja hiekkaa sisältävä tekstuurimaali, jonka joukkoon on sekoitettu olkia ja kimalletta.

Yhden ison haasteen suunnitteluun asetti pitkä seinä, joka oli aikaisemmin hyvin levoton. Siinä oli paljon rauhattomia elementtejä, kuten lasitiilet, poreammeen huoltoluukku ja portaiden uloke sekä sen alle jäävä aukko. Lisäksi tv-taso ja tv toivat seinustalle vielä lisää erikokoisia suorakaiteen mallisia alueita.

Koska katse kuitenkin sijoittuu enimmäkseen juuri tuohon suuntaan, piti siihen suunnitella kokonaisuus, jossa silmä lepää. Niinpä päädyin suunnittelemaan seinälle sisustuslevy kokonaisuuden, joka luo siihen arvokkuutta ja rauhallisuutta. Seinän valmistuksessa on tamperelaisen Laserfinen toimesta yhdistetty kädentaitoja ja huipputeknologiaa ja mikä ihaninta, se on alusta loppuun asti kotimainen tuote.

Puulevyihin on lasertekniikalla kaiverrettu näyttävä puunrunkokuvio jonka suunnittelin varta vasten tähän kohteeseen ja kuvion voi jopa ihan kädellä tuntea. Seinä toi tilaan todellista kodin tuntua ja pehmeätä tunnelmaa ja ennen kaikkea kokonaisuus on nyt hyvin rauhallinen ja selkeä.

Kotimaisia kankaita

Porrasulokkeen alapuolella oleva aukko peitettiin kauniilla seinäkokonaisuuteen sopivalla verholla ja sen taakse saatiin piiloon stereot ja johdot. Verhoa varten reunan alle asennettiin kisko, jonka taivuttamalla saatiin verho vedettyä myös oikean kulman yli.

Sisustuslevyseinän lisäksi suosittiin myös muita kotimaisia tuotteita. Näyttävässä Momento -sohvassa on ajanmukainen metallinhohtoinen kangas ja sohvalle mahtuvat kaikki perheenjäsenet sopuisasti istumaan. Siihen integroitu pöytätaso on samaa puuta sohvapöydän ja tv-tason kanssa. Ebonia-tv-tason erikoisuutena on pyörillä liikkuvat erilliset tasot, jotka saadaan tarvittaessa piiloon keskimmäisen tason alle ja näin saadaan digiboksit ja muut laitteet piiloon.

Upeata työtä ovat myös muut pöytätasot, jotka jäsentävät tilaa kivasti ja toimivat valaisimille ja muille esineille laskutilana.

Tuoksuilla joulutunnelmaan

Nojatuolien haluttiin täyttävän kaksi ominaisuutta: niiden oli oltava matalat, jotta ne eivät peitä takkaa ja niiden piti pyöriä, jotta niistä voi sekä katsoa rennosti tv:tä ja nauttia takan lämmöstä. Tuolit toteuttivat molemmat toiveet, minkä lisäksi niissä on myös erittäin mukava istua.

Kangas on sama kuin sohvassa mutta väri tummempi, jotta saatiin tilaan kontrastia. Matto on valittu takkaseinän kanssa yhteensopivaksi ja sama väri toteutuu myös sisustuslevyjen puukuviossa, sekä koristetyynyissä ja torkkupeitteessä.

Vaikka huoneessa onkin hyvin pienet ikkunat, laitettiin tänne kuitenkin viihtyisyyden vuoksi kokopitkät, mutta ilmavat verhot. Tekstiileillä on iso rooli viihtyisyyden luomisessa.

Joulu on myös kukkien ja tunnelmoinnin aikaa ja ihanilla ja erikoisillakin kukka-asetelmilla on saatu loihdittua joulu tähän huoneeseen. Tuoksu on mieletön ja kauniisti koristeltu näyttävä kuusi kruunaa juhlan. Erikoiset kyntteliköt ja muut kauniit tunnelman luojat ovat omiaan virittämään meidät joulutunnelmaan.

Lisätietoja:

Kuvioitu sisustuslevyseinä:

Toteutus Kimmo Ojanen / Laserfine

Kuvion suunnittelu Milla Alftan ja Kristian Maukonen © Suunnittelutoimisto Alftan 2008

Tiedustelut Laserfine / 03-349 0491

www.sisustuslevy.fi

Seinämaalit:

Tikkurila Symphony S458, vihreä Harmony sisustusmaali

Tikkurila Symphony L486, ruskea Harmony sisustusmaali

Tikkurila, Kuninkaalantie 1, Vantaa, 09-85771

www.tikkurila.fi

T-Paint tekstuurimaali (takkaseinällä):

Decos Oy

Sisustuspintojen erikoisliike

Hämeentie 92 c, Helsinki, 09-853 1941

www.decos.fi

Momento-sohvaryhmä 3.723 , Sohvapöytä 360 , Metallic-matto 368 , Sohvatyyny (hopea) a 94 , Ebonia-tv-taso, Seria Collection 1.450 , Lokki-nojatuolit a 950 , Vihreä kukka-astia (sohvapöydällä) 58 :

Vepsäläinen

Juvankartanontie 11, Espoo

020 7801471

www.vepsalainen.com

Jazz-sarjapöytä, tammipetsattu harmaa 974 €, Jazz-apupöytä 320 €, Jazz-sivupöytä, suotammi 938 €, Maralmi-kankainen tyyny (nojatuolilla) á 48 € :

Kaani In-ON design

Fredrikinkatu 43, Helsinki, 09-612 3090

www.kaani.net

Kuu/aurinko kuusenkoriste á 5 €, jouluomena á 10 €, takkasetti 115 €, tuikkukuppi á 13 €, oksa-kynttilänjalka 125 €, oksa-kynttelikkö seinälle 155 €, pöytävalaisin á 275 € :

Sisustusliike S.a.l.i.

Korkeavuorenkatu 5, Helsinki

09-6947175

www.sisustusliikesali.fi

Spider-verhot á 49 €, Glamour-verho (teetetty mittojen mukaan):

Vallila Interior

Nilsiänkatu 15, Helsinki

0207-767700

www.vallilainterior.fi

Verhokisko sisustuslevyseinän verholle (määrämittainen):

Anja Pesola oy

Hyttitie 6, Helsinki

09-8362150

www.anjapesola.fi

Kukat:

Huiskula Oy,

www.huiskula.fi

Joulukuusi:

Joulupuuseura

www.joulupuuseura.fi

"Afrikka"-tyynyt á 102 €:

Sisustusliike Zaza

Annankatu 23, Helsinki, 09-2510100

www.zaza.fi

Bambulyhdyt á 53 €:

Casuarina

Fredrikinkatu 30, Helsinki

09-68558580

www.casuarina.net

Lumikide-kuusenkoriste 3 kpl 6,80 €, lumikid-glögitikku 2 kpl 6,50 €, kide-lasipallo 6cm 3 €, kide-lasipallo 8cm 5 €, Agata-lattiavalaisin (jalka) 195 varjostin 45 €, korkea lasivaasi á 49 € :

Pentik

Pohjoisesplanadi 25-27, Helsinki, 0207 220 380

www.pentik.com

Tähtityyny 12,50 €, Huopasydämet kuusessa:

Benico

Yrjönkatu 31

09 - 694 0336

Jouluomena (kuusessa), lahjapaketin kukkakoriste, lahjapaketin rypälekoriste:

Country Rose

Korkeavuorenkatu 9, Helsinki, 09-656 674

Joulusukka á 26 €, sydänkoriste (hyasinteissa) 24 €, korkeat kynttilänjalat (lattialla) 135 ja 155 €, kynttilänjalat (tason päällä) 40 ja 50 €, ruskea tyyny 40 €, maljakko (takan reunalla) 60 € :

Nougat

Bulevardi 11, Helsinki, 073 1010 1790

www.nougat.fi

Tähtikoristeet (jouluruusuasetelmassa) paketti 12 €, kuusen mallinen lasimalja (pipareille), lasiruukut havupuille, vaaleankeltaiset samettityynyt:

White On White

Bulevardi 1, Helsinki, 09-661 003

www.whiteonwhite.fi

Torkkupeite 129 €, pieni ruskea tyyny:

Don Goffo

Korkeavuorenkatu 2, Helsinki

09-68427890

www.dongoffo.fi

Mikrolamppusarja mustalla johdolla (kuusessa) 14,90 €, mikrolamppusarja vaalealla johdolla (lasivaaseissa) 14,90 €, Centa- kukkavalosarja (kranssissa) 19,90 €, karkkipurkki (omenoille) 29,90 €, Casa sylinterivaasi 17,90 €, glögimukit, pyörivä kynttilänjalka, porot 15,90 €, kromiset alustat 7,90 , 9,90 €, kranssi 25 €:

Stockmann

Aleksanterinkatu 52 b, Helsinki

09-1211

www.stockmann.fi

Taulu:

taiteilija: Olli Joki

www.ollijoki.com

Sisustussuunnittelu:

Milla Alftan

milla@alftan.fi

www.alftan.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.