Mainos

Viidesosa viettää joulun kinkutta

Kinkku on yhä useimpien joulupöytien kuningas, mutta viidesosa suomalaisista valitsee silti jouluna lautaselleen ainoastaan muita ruokia.

Finfoodin tutkimuspäällikkö Minna Kante'n kertoo, että viime joulun alla tehdyssä puhelinkyselyssä 79 prosenttia vastaajista kertoi aikovansa syödä kinkkua. Suunnilleen sama tulos saatiin edellisenä vuonna.

Kalkkuna puolestaan maistuu jouluna 17 prosentille suomalaista. Kaikille se ei korvaa kinkkua, sillä joissakin joulupöydissä tarjotaan samalla kertaa monia eri lihoja.

Lihasta kieltäytyy kokonaan vain pieni osa suomalaisista. Kante'n kertoo, että kasvissyöjien määrä vaikuttaa eri kyselyiden perusteella olevan 3-5 prosenttia.

Kasvissyöjien ja vegaanien yhteisöt ovat kuitenkin kehitelleet aktiivisesti joulupöytään kasvipohjaisia pääruokalajeja kinkun tilalle. Kinkun näköisen "kasvispaistin" saa aikaan esimerkiksi vehnägluteenijauhoista.

Gluteenista ja vedestä valmistetaan seitaniksi kutsuttua ruoka-ainetta, jonka rakenne muistuttaa lihaa ja joka maustetaan usein lihan tapaan. Seitankinkun reseptejä löytyy internetistä lukuisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.