Viiden päivän eristys ja hommiin: Yhä koronapositiivisia hoitajia kutsuttu töihin Yhdysvalloissa – "Kyseessä on pakkotilanne"

Koronapositiivisia hoitajia kutsuttu töihin Yhdysvalloissa –"Kyseessä on pakkotilanne" 1:54
Katso CNN-uutiskanavan juttu USA:n koronapositiivisista hoitajista.

Rhode Islandin osavaltiossa on jouduttu turvautumaan varsin erikoiseen toimintatapaan koronapandemian keskellä.

Paikoin osavaltiossa sairaaloissa ja vanhainkodeissa hoitohenkilökunnan määrä on kriittisen alhaisella tasolla, on tehty päätös, että myös koronapositiivisia työntekijöitä voidaan pyytää töihin. Työntekijä, jolla ei ole oireita tai hyvin lievät oireet, voi tulla pyydettäessä töihin viiden päivän eristyksen jälkeen riippumatta siitä, onko hän tehnyt negatiivisen koronatestin tai ei.  

Näin on tapahtunut ainakin Eleanor Slaterin sairaalassa sekä vanhainkodissa.

– Muutamassa paikassa käytettiin koronaan sairastuneita työntekijöitä. Kyseessä oli pakkotilanne, koska yksinkertaisesti muuta työvoimaa ei ollut saatavilla, lääkäri Megan Ranney kertoo.

Ranney painottaa, että tällaista ratkaisua ei tietenkään voi suositella normaaliolosuhteissa. Eleanor Slaterin sairaalassa työskenteli muutamia koronapositiivisia hoitajia tammikuun alkupuolella.

Ainakin yksi hoitaja työskenteli sellaisten potilaiden kanssa, keillä ei ollut todettu koronaa. Tästä huolimatta uusia tautitapauksia ei todettu.

Myös Yhdysvalloissa koronatapausten määrä on kasvanut rajusti omikronmuunnoksen myötä. Tämän vuoden puolella on ollut päiviä, jolloin on todettu yli miljoona uutta tartuntaa.

Yhdysvalloissa todettiin yli miljoona koronatartuntaa vuorokaudessa 2:34

Lue myös:

    Uusimmat