Mainos

Viidellä lentoasemalla jälleen ulosmarssi – lennot viivästyvät

Lentoliikenteen maapalveluita tarjoavan Airpron Ilmailualan Unioniin kuuluvat työntekijät ovat marssineet ulos viidellä lentoasemalla, kertoo

Lentoliikenteen maapalveluita tarjoavan Airpron Ilmailualan Unioniin kuuluvat työntekijät ovat marssineet ulos viidellä lentoasemalla. Työnseisauksen on määrä kestää Tampere-Pirkkalan, Vaasan, Turun, Oulun ja Kuopion lentoasemilla iltayhdeksään.

Ulosmarssin arvioidaan aiheuttavan viivästyksiä ainakin Tampere-Pirkkalan, Oulun ja Kuopion lentoihin. Airpro on osa Finavia-konsernia.

– Ulosmarssin syynä on pitkäaikainen kiistakysymys työehtosopimuksen yleissitovuudesta. Airpron työntekijöille maksetaan samoista töistä selvästi alempaa palkkaa kuin konsernin muille työntekijöille, kommentoi Ilmailualan Maapalvelutyöntekijät Ilma ry:n puheenjohtaja Mikko Tuunanen.

Palvelualan työnantajat Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo Paltan paheksuvan työnseisausta.

– Työnantajapuoli on paljolti sivustakatsoja Airpro-kiistassa. Tässä ovat taustalla kahden palkansaajaliiton keskinäiset erimielisyydet.

Ilmailualan Unioni ei hyväksy sitä, että Airpron työntekijöihin sovelletaan työnantajan ja Pardian välistä työehtosopimusta.

Airpron henkilöstö marssi ulos työpaikoiltaan myös viime perjantaina.

Tämän päivän ulosmarssista kertoi ensin Yle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.