Mainos

Viidakosta löytyi huipputekninen huumesukellusvene

Yhdysvaltain huumevirasto DEA on löytänyt syrjäisestä viidakkojoesta Ecuadorissa sukellusveneen, jolla viranomaisten mukaan pystyy salakuljettamaan useita tonneja kokaiinia. DEA ja Ecuadorin viranomaiset tekivät yhteistyössä ratsian sukellusveneeseen, ja yksi ihminen on pidätetty tapaukseen liittyen.

Suojavärillä maalatussa, teknisesti erittäin kehittyneessä sukellusveneessä on komentotorni, periskooppi ja ilmastointijärjestelmä. Dieselkäyttöinen alus on 30 metriä pitkä ja lähes kolme metriä korkea. Se oli rakennuttu valtameriolosuhteita varten.

Alus löytyi syrjäisessä viidakossa kulkevasta sivujoesta lähellä Ecuadorin ja Kolumbian rajaa.

Yhdysvaltain huumevirasto kertoo tiedotteessaan, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun viranomaiset ovat löytäneet varta vasten huumeiden ammattimaista salakuljetusta varten rakennetun ja näin pitkälle kehitetyn sukellusveneen.

Kolumbian huumekartellien tiedetään rakentavan kotitekoisia sukellusveneitä suurten huume-erien salakuljettamiseen Yhdysvaltoihin. Huumealuksia on saatu kiinni joitakin kertoja viime vuosien aikana.

Vuoden 2007 elokuussa viranomaiset onnistuivat pysäyttämään lähellä Guatemalan rannikkoa sukellusvenettä muistuttavan aluksen, josta löytyi useita tonneja kokaiinia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.