Mainos

Viialalaiset koulupojat keksivät metkan tavan auttaa entistä päiväkotiaan – "Kynästä se alkoi ja lopuksi heillä oli osa Arabian astiastoa"

Viialalaiset koulupojat keräsivät tavaranvaihtotempauksellaan lahjakortin entiselle päiväkodilleen.

Viialalaisen Pajantien päiväkodin kasvatit Roope Jyrkinen, 12, Elias Harju, 13, ja Akseli Harju, 10, lahjoittivat viime keskiviikkona entiseen päiväkotiinsa 60 euron arvoisen lahjakortin, jolla lapsille saadaan ostettua uusia leluja tai askartelutarvikkeita.

Rahat lahjakorttiin pojat keräsivät vuoden mittaan tavaroita vaihtamalla. Idea sai alkunsa vuosi sitten, kun pojat kaipasivat joululomallaan itselleen tekemistä. Heillä oli ajatus omasta YouTube-kanavasta, ja sinne piti keksiä sisältöä.

– Eliaksen ja Akselin isä ehdotti, että jospa vaikka vaihtaisitte tavaroita. Aloittaisitte vaikka kynästä ja siitä sitten pikkuhiljaa kalliimpaan, Roopen äiti Mari Penttinen kertoo.

Videot omalla Youtube-kanavalla

Jo alusta asti oli selvää, että tavaroiden vaihdolla kertyneet rahat lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen.

Sopivaa hyväntekeväisyyskohdetta oli alkuun vaikea päättää, kun hyviä kohteita on niin monenlaisia. Sitten pojilla välähti.

– Me ollaan kaikki oltu tuossa Pajantien päiväkodissa Viialassa ja ajateltiin, kuinka hyvin meitä siellä pidettiin. Ajateltiin, että haluttaisiin antaa se sinne, Roope sanoo.

Pojat lähtivät kiertämään kameran kanssa kylän taloja ja kuvasivat videolle, kun tavarat vaihtoivat omistajaa. Videot julkaistiin poikien YouTube-kanavalla. Nimi Team RAE keksittiin poikien nimien alkukirjaimista.

"Saavat ostaa itse mitä haluavat"

Alkuun tavaroita oli helppo vaihtaa, mutta mitä arvokkaammaksi tavarat kävivät, sen hankalampaa niitä oli saada vaihdettua.

– Kynästä se alkoi ja lopuksi heillä oli osa Arabian astiastoa, Roopen äiti kertaa.

Astiaston pojat möivät lopulta paikallisella kirpputorilla. Siitä saaduilla rahoilla he ostivat 60 euron arvoisen lahjakortin paikalliseen Halppis-kauppaan.

– Me haluttiin ostaa se lahjakortti Halppiksesta, kun haluttiin tukea Viialalaista kauppaa, Roope sanoo.

Lahjakortti tuntui järkevältä vaihtoehdolta senkin takia, että pojat eivät olleet varmoja siitä, mitä päiväkotiin tarvittiin.

– Päätettiin ostaa lahjakortti, niin saavat ostaa itse mitä haluavat.

Pojat veivät lahjakortin päiväkotiin viime viikon keskiviikkona. Vaikka poikien päiväkotivuosista on jo jonkin aikaa, paikalla oli myös tuttuja kasvoja.

– Siellä oli paljon tuttuja hoitajia. Meidät otettiin tosi hyvin vastaan ja kiiteltiin kovasti. Jäätiin siihen vähäksi aikaa visiitille, Roope kertoo.

Seuraava projekti jo suunnitteilla

Pojat eivät vielä tiedä, mitä lahjakortilla aiotaan ostaa. Roope arvelee, että pikkuautot voisivat olla mahdollinen sijoituskohde.

– Päiväkodissa olivat pojat kyselleet pikkuautoja. Siellä oli jotain meidän aikaisia leluja vielä, niin ne olivat jo aika vanhoja ja huonossa kunnossa.

Nyt pojilla on mielessään jo seuraava hyväntekeväisyystempaus. Kohteen etsintä on kuitenkin vielä työn alla. Team RAE on kysellyt ideoita myös YouTube-kanavansa katsojilta.

– Sieltä onkin jo ehdotettu, että jos vaikka vanhusten hyväksi jotain, mutta vielä ei olla ehditty miettiä, kun saatiin vasta tämä edellinen päätökseen. Jotain ollaan ajateltu tehdä kuitenkin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.