Mainos

Viialainen: Siimeksestä olisi voinut tulla SDP:n ministeri

Kalevan haastatteleman Matti Viialaisen mukaan Suvi-Anne Siimeksestä olisi voinut tulla SDP:n varapuheenjohtaja ja ministeri, jos hän olisi loikannut puolueestaan vuosi sitten. Vasemmiston yhdistymistä ajava Viialainen sanoo lisäksi, että työväenpuolueiden fuusio vapauttaisi ay-liikkeen poliitiikasta. Heinäluoma hämmästelee lausuntoja.

SAK:n apulaisjohtajan Matti Viialaisen mukaan vasemmistoliiton puoluejohtajan tehtävät jättänyt Suvi-Anne Siimes olisi nyt sosiaalidemokraattien eturivin poliitikko, jos hän olisi vuosi sitten toteuttanut suunnitelmansa loikata SDP:hen.

Viialainen kertoo sanomalehti Kalevassa, että Siimekselle kaavailtiin vuosi sitten SDP:n varapuoluejohtajan paikkaa.

- Suvi-Annesta olisi voinut tulla SDP:n varapuheenjohtaja ja syksyllä ministerikierrätyksessä ministeri, hän sanoo.

"Kyse oli lähinnä haaveilusta"

Kalevan mukaan Viialainen antoi haastattelussa ymmärtää, että myös SDP:n silloinen puoluesihteeri Eero Heinäluoma olisi ollut suunnitelmassa mukana.

Viialainen itse kiistää jyrkästi tulkinnan. Hänen mukaansa kyse oli "lähinnä haaveilusta", ei varsinaisista suunnitelmista. Viialaisen mukaan väitteessä on "vedetty mutkia suoriksi".

- Heinäluoma ei ollut missään varsinaisissa suunnitelmissa mukana, Viialainen korostaa.

Heinäluoma ihmettelee lausuntoja ja korostaa SDP:n tekevän itsenäisesti omat henkilövalintansa. Heinäluoma sanoo myös, että SDP:n johto ei ole osallistunut Kalevan kuvaamiin pohdiskeluihin Siimeksen tulevaisuudesta.

"Vasemmiston yhdistyminen vapauttaisi SAK:n politiikasta"

Vasemmistopuolueiden yhdistymistä tunnetusti ajava Viialainen sanoo, että työväenpuolueiden fuusio vapauttaisi ay-liikkeen politiikasta.

Viialaisen mukaan SAK on joutunut osallistumaan sekä eduskuntavaaleihin että presidentinvaaleihin, koska kahteen puolueeseen jakaantuneet vasemmistolaiset eivät ole pystyneet hoitamaan vaalityötä täydellä teholla.

- Yhdistynyt vasemmisto pystyisi hoitamaan vaalit omatoimisesti, hän sanoo.

Siimeksen seuraaja vasemmistoliiton johtoon löytyy Viialaisen ennustuksen mukaan Pohjois-Suomesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.