Mainos

Vihti suivaantui Ideapark-päätöksestä: Liito-oravakin kuolee joskus

Vihdin kunta on ymmällään ympäristöministeriön päätöksestä olla antamatta kunnalle lupaa lunastaa 21 hehtaarin suuruista aluetta Vihdin Huhmarissa. Alueelle oli tarkoitus rakentaa muun muassa Ideapark-kauppakeskus.

Kunta sanoo tiedotteessaan, että hakemus on ollut ympäristöministeriön käsiteltävänä jo yli 2 vuotta, vaikka aluksi, ennen Ideapark-hankkeen julkistusta, luvan käsittelyyn kerrottiin menevän muutamia kuukausia.

Kunta sanookin kokevansa, että lunastusluvan kielteinen päätös on kytketty Ideapark-hankkeeseen, vaikka lunastuslupaa haettiin raakamaan lunastuksena yleisen tarpeen perusteella.

Päätös heikentää kunnan tulevaisuutta

Kunta sanoo, että risteysalueelle sijoittuva Huhmarin työpaikka-alue on Vihdin tärkein kehittämisalue ja sen kaavoittaminen työpaikkarakentamiseen on Vihdin tulevaisuuden kannalta välttämätöntä.

Ympäristöministeriön päätös vaikuttaa Vihdin mukaan suoraan kunnan kilpailukykyyn ja talouteen sekä kuntalaisten työpaikkamahdollisuuksiin ja kaupallisiin palveluihin.

Liito-oravalla heikot elinolot

Ympäristöministeriö korosti alueelta löydetyn liito-oravan esiintymiä. Vihti vastaa ministeriölle, että sen teettämässä liito-oravakartoituksessa on kuitenkin todettu, että liito-oravalle soveltuvat metsät ovat alueella pieniä ja suurin osa selvitysalueesta on liito-oravalle soveltumatonta peltoaukean ja hakkuualueiden takia.

Kunta muistuttaa, että selvityksen mukaan onkin täysin mahdollista, että nyt asutut metsiköt jäävät nykyisen yksilön kuoltua asumattomiksi.

Päätös viedään oikeuteen?

Vihdin kunnanhallitus tulee päättämään jatkotoimenpiteistä seuraavassa kokouksessaan.

Kunta edelleen toivoo, että alueesta voidaan tehdä vapaaehtoinen kauppa maanomistajan kanssa. Mikäli kauppaa ei synny, kunta valittaa mahdollisesti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.