Mainos

Vihreiden vaalivalvojaiset: Kun Tavastia räjähti!

- Illan lavalla aloittaa tietysti kaksi isäntää, esittelee Pekka Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi Tavastialla kello 19 aikaan sunnuntai-iltana.

Kämppi ei nyt viittaa presidenttiehdokas Pekka Haavistoon ja tämän puolisoon Nexar Antonio Floresiin, vaan lavalla patsastelevaan muusikkoon Mikko Kuustoseen sekä juontaja Lorenz Backmaniin. Haaviston kannattajista täyttynyt Tavastia hersyy jännitystä aivan vaali-illan ensi minuuteista lähtien.

Tämä onkin yksi Pekka Haaviston kampanjan salaisuuksista. Yhdeksän aikaan illalla Tavastian lavalle on juoksutettu jo aimo poppoo suomalaisia julkkiksia: laulaja Paula Vesala puolisonsa muusikko Lauri Ylösen kanssa, muusikot Anssi Kela ja Olavi Uusivirta, konkaritoimittaja Rauli Virtanen, Anssi Kela, Mikko Kuustonen...

Yleisöstä voi bongata muun muassa Jorma Uotisen ja Anna Puustjärven (Anna Puu).

- Muuten olen keikkatauolla enkä anna haastatteluja, mutta Pekan puolesta voin nyt näin tehdäkin, kertoo laulaja Anna Puu ja astuu tottuneesti kameran eteen ja alkaa vuolaasti kehua Haavistoa.

Kello kymmenen aikaan tulos alkaa olla selvä, Haavisto menee toiselle kierrokselle.

- Nyt voi jo tuulettaa, intoilee kansanedustaja Anni Sinnemäki.

- Vihreiden vaalivalvojaisissa ei ole koskaan ollut tällainen tunnelma, ei ikinä, ihmettelee Rosa Meriläinen lavalla ja yleisö huutaa entistä lujempaa.

Puoli yksitoista täydellinen hurmos valtaa rock-klubin. Presidenttiehdokas on palaamassa kannattajiensa ääreen. Lava on täynnä julkkiksia ja tunnettuja vihreitä, ja kaikki tuntuvat osaavan vähintään kertosäkeen 30 vuoden takaisesta rauhanlauluklassikosta "Jäähyväiset aseille" .

Rock-tähden tavoin Haavisto nouseen vihdoin lavalle, kiittää kannattajiaan ja muistuttaa kuitenkin, että suuri työ on vielä edessä.

- Nämä ovat vasta välibileet!

Pian Haaviston puheen jälkeen satapäinen yleisö alkaa hiljalleen rauhoittua, osa valuu hiljalleen kotiin. Maanantaina tosiaan koittaa työpäivä.

Keskellä tanssilattiaa hyppivä kuuden parikymppisen nuoren ryhmä ei kuitenkaan luovuta. "Pekka, Pekka, Pekka!" -huuto voimistuu välillä, mutta enää koko Tavastia ei siihen vastaa. Moni on siirtynyt baarin puolelle.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.