Mainos

Vihreiden vaaliohjelmassa kolme teemaa

Vihreät aikovat kalastella kunnallisvaalien ääniä yksinkertaistetulla ohjelmalla. Pitkien tavoite- ja periaateluetteloiden sijaan paikallisjärjestöjen pelivälineeksi tarjotaan nyt vain kolmea teemaa.

Vihreiden Vantaalla koolla ollut valtuuskunta hyväksyi sunnuntaina kunnallisvaaliohjelman, joka on puristettu kolmisivuiseksi. Siinä käsitellään kuntien palveluja, ympäristö- ja etenkin ilmastokysymyksiä sekä oikeudenmukaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Ohjelmaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Otto Lehtipuu muistuttaa, että miltei kaikki päästöt Suomessa tapahtuvat kunnissa. Niillä on suuri vastuu kaavoituksessa, rakentamismääräyksissä ja omassa energiantuotannossaan.

Kunnallisiin palveluihin halutaan lisää vaihtoehtoja. Vihreät haluavat korostaa, ettei valinnanvapaus voi kuulua vain oikeistolaiseen sanavarastoon. Lehtipuu korostaa, että vastuu palveluista on aina kunnalla, eikä eri vaihtoehtojen tarjoaminen voi tarkoittaa sitä, että palveluja saisi vain markkinoiden ehdoilla.

Kuntapolitiikkaan vihreät haluavat myös lisää suvaitsevaisuutta. Samat mahdollisuudet halutaan taata niin maahanmuuttajille, kieli-, kulttuuri-, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille kuin valtaväestöllekin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.