Mainos

Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto vähentäisi suoria yritystukia

9:27

Viikonloppuna valittu vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto vähentäisi yrityksille maksettavien suorien tukien määrää. 

MTV3:n Huomenta Suomessa tänään aamulla vieraillut Aalto kuvailee talouspoliittista linjaansa vihreäksi. Suomen talouteen hän hakisi vauhtia leikkausten sijaan uudelleenkohdentamisella. 

– Nyt kun talous on hieman paremmalla tolalla, olisi hyvä tarkastella suorien yritys- ja verotukien uudelleenkohdentamista.

– Neljässä miljardissa euroa on aika paljon uudelleenkohdennettavaa. 

Lisäksi Aalto toivoo, että työn verotuksesta siirryttäisiin enemmän haitta- ja kulutuspohjaiseen verotukseen. Aalto visio yli vaalikausien ulottuvaa puolueiden yhteistä vero-ohjelmaa.

– Tarkoitus olisi, että olisi mahdollisimman laajat veropohjat, mutta matalammat verokannat ja että verotuksen painopistettä siirrettäisiin pois työn tekemisestä ja yrittämisestä kulkutuksen ja haittojen suuntaan.

– Yritettäisiin päästä eroon tällaisesta monimutkaisesta verojärjestelmästä, missä on jatkuvasti pieniä porsaanreikiä esimerkiks verovähennysten kautta.

Tähtää pääministeriksi

Aalto visioi vihreistä seuraavien eduskuntavaalien suurinta puoluetta. 

– Se on tavoite, että tulevissa vaaleissa haetaan pääministeripuolueen paikkaa. Se mahdollistaisi vihreiden arvojen ja muiden ajamiemme asioiden realisoimisen ihmisten arkeen.

Tämän hetken tärkeimmiksi poliittisiksi kysymyksiksi Aalto näkee muun muassa koulutusasiat, luonnonsuojelun sekä kehitysyhteistyön. 

– Olen myös huolissani siitä, mitä tapahtuu matalapalkkaisilla ja naisvaltaisilla aloille.

Voit katsoa koko haastattelun yltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.