Vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto vähentäisi suoria yritystukia

Touko Aalto: Olen huolissani naisvaltaisista ja matalapalkkaisista aloista 9:27

Viikonloppuna valittu vihreiden uusi puheenjohtaja Touko Aalto vähentäisi yrityksille maksettavien suorien tukien määrää. 

MTV3:n Huomenta Suomessa tänään aamulla vieraillut Aalto kuvailee talouspoliittista linjaansa vihreäksi. Suomen talouteen hän hakisi vauhtia leikkausten sijaan uudelleenkohdentamisella. 

– Nyt kun talous on hieman paremmalla tolalla, olisi hyvä tarkastella suorien yritys- ja verotukien uudelleenkohdentamista.

– Neljässä miljardissa euroa on aika paljon uudelleenkohdennettavaa. 

Lisäksi Aalto toivoo, että työn verotuksesta siirryttäisiin enemmän haitta- ja kulutuspohjaiseen verotukseen. Aalto visio yli vaalikausien ulottuvaa puolueiden yhteistä vero-ohjelmaa.

– Tarkoitus olisi, että olisi mahdollisimman laajat veropohjat, mutta matalammat verokannat ja että verotuksen painopistettä siirrettäisiin pois työn tekemisestä ja yrittämisestä kulkutuksen ja haittojen suuntaan.

– Yritettäisiin päästä eroon tällaisesta monimutkaisesta verojärjestelmästä, missä on jatkuvasti pieniä porsaanreikiä esimerkiks verovähennysten kautta.

Tähtää pääministeriksi

Aalto visioi vihreistä seuraavien eduskuntavaalien suurinta puoluetta. 

– Se on tavoite, että tulevissa vaaleissa haetaan pääministeripuolueen paikkaa. Se mahdollistaisi vihreiden arvojen ja muiden ajamiemme asioiden realisoimisen ihmisten arkeen.

Tämän hetken tärkeimmiksi poliittisiksi kysymyksiksi Aalto näkee muun muassa koulutusasiat, luonnonsuojelun sekä kehitysyhteistyön. 

– Olen myös huolissani siitä, mitä tapahtuu matalapalkkaisilla ja naisvaltaisilla aloille.

Voit katsoa koko haastattelun yltä.

Lue myös:

    Uusimmat