Mainos

Vihreiden puoluehallitus ehdottaa ruuhkamaksuja kehäteille

Vihreiden puheenjohtaja Cronbergin mielestä seuraavissa kunnallisvaaleissa on mietittävä myös sitä, milloin maksut otetaan käyttöön. Ruuhkamaksut ovat vihreille tärkeä vaaliteema.

Vihreiden puoluehallitus ehdottaa, että pääkaupunkiseudun kehäteiden tukkeutumiset tulee estää ruuhkamaksuilla. Puoluehallitus harmittelee viestissään, että liikenne jumiutuu nykyisin jopa tuloteitä pahemmin Kehä I:llä. Vuosaaren sataman aukeaminen uhkaa tukkia lisää myös Kehä III:sta.

Vihreiden puheenjohtajan, työministeri Tarja Cronbergin mukaan Tukholman ruuhkamaksuista saadut kokemukset osoittavat, että maksuilla voi merkittävästi vähentää liikennettä. Cronbergin mielestä seuraavissa kunnallisvaaleissa on mietittävä myös sitä, milloin maksut otetaan käyttöön. Ruuhkamaksut ovat vihreille tärkeä vaaliteema.

- Riittävän korkeat ruuhkamaksut voisivat olla hyvä jatke autoveronalennuksille. Tukholmassa myös monet autoilijat pitävät maksuista, koska ne edistävät liikenteen sujuvuutta, Cronberg muistuttaa.

Hallitusohjelmassa on sovittu, että käyttöperusteisten liikenteen hinnoittelumallien käyttöönottoa ja älykkäiden tiemaksujärjestelmien kokeilua selvitetään ja että älykkään liikenteen palveluilla tuetaan ilmastopolitiikkaa, kestävää kehitystä ja turvallista liikkumista.

Cronbergin näkemyksen mukaan nämä kirjaukset voivat käytännössä merkitä vain pitkälle kehittyneen ruuhkamaksujärjestelmän ottamista käyttöön. Ruuhkamaksuilla kerättävät varat olisi hänen näkemyksensä mukaan ohjattava joukkoliikenteelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.