Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo puhuu reilun muutoksen puolesta: "Ilmastotalkoita ei maksateta vähävaraisilla"

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo peräänkuuluttaa oikeudenmukaisia uudistuksia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Ohisalo sanoi puheessaan vihreiden puoluevaltuuskunnassa Mikkelissä, että hallitusohjelman ilmastotavoitteet ovat maailman kärkikastia.

– Reilu muutos tarkoittaa sitä, että pienituloisten verotus keventyy ja etuudet paranevat, kun bensan hinta nousee. Energiaverotuksen uudistuksessa varmistetaan, että kenenkään tupa ei kylmene. Lisäksi varmistetaan, että yrityksillä on mahdollisuus uudistaa tuotantoaan ja ihmisillä mahdollisuus täydentää osaamistaan, kun hiilineutraalius vaatii muutoksia tuotantorakenteessa.

Ohisalon mukaan reilussa muutoksessa mikään yritys ei pääse vapaamatkustajaksi, vaan pelisääntönä on, että saastuttaja maksaa.

– Ilmastotalkoita ei maksateta vähävaraisilla eikä niillä, joiden arki on jo nyt tiukkaa. Samalla reilu muutos tarkoittaa sitä, että tunnustamme rakentaneemme hyvinvointiamme kestämättömän kulutuksen ja fossiilisten polttoaineiden varaan, Ohisalo sanoi.

Tarvittaviin muutoksiin on Ohisalon mukaan hyvät eväät hallitusohjelmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja