Mainos

Vihreiden Niinistö: Poliisivoimiin lisää naisia ja maahanmuuttajia

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä poliisin pitäisi vahvistaa suvaitsevaisuus- ja tasa-arvotyötään. Riveihin tarvitaan lisää naisia ja myös maahanmuuttajia.

Kulttuuritaustojen tuntemus on poliisityössä yhä tärkeämpää, ja siksi poliisien rekrytoinnissa tulisi Vihreiden puheenjohtajan mielestä lisätä maahanmuuttajataustaisten ja naisten osuutta.

– Poliisin on vahvistettava entisestään suvaitsevaisuus- ja tasa-arvotyötään. Poliisien työssä eri kulttuuritaustojen tuntemus on yhä tärkeämpää, nyt monet maahanmuuttajanuoret kokevat poliisin niin etäiseksi, Niinistö sanoo.

– Mitä paremmin poliisi edustaa myös koostumukseltaan suomalaisen yhteiskunnan kirjoa, sitä helpompi sen on ansaita kaikkien suomalaisten luottamus ja hoitaa työtehtäviään asiantuntemuksella.

Niinistön sanoo myös, että poliisille on varattava riittävät määrärahat, jotta poliisien määrää kenttätyössä voidaan kasvattaa. 

– Me haluamme, että suomalaiset voivat jatkossakin luottaa poliisiin. Sillä on tärkeä tehtävä järjestyksen ylläpidossa, jännitteiden ehkäisemisessä ja myös turvallisuuden tunteen vahvistamisessa, Vihreillä puheenjohtajapäivillä puhunut Niinistö toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.