Mainos

Vihreiden Niinistö perhepaketista: Harmittaa!

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pitää harmillisena sitä, että niin sanottu perhepaketti kaatui eilen hallituksen puheenjohtajien neuvotteluissa.

–Päällimmäisenä tulee sellainen olo, että hallitus ei pysty päättämään mistään. Meille on ollut tärkeää, että naisten asemaa työelämässä vahvistettaisiin. Siihen kannustavia uudistuksia ei ole nyt tullut, kun vanhempainvapaiden kustannusten jakoa ei ole saanut toteutettua. Se harmittaa, Niinistö sanoi MTV:n uutisille.

Vihreät olivat vielä hallituksessa, kun perhepakettia aikanaan valmisteltiin. Niinistö olisi toivonut, että kodinhoidontuen jakaminen olisi edennyt maaliin asti. Puolestaan subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen oli vihreille kova pala, vaikka puolue allekirjoittikin sen rajaamissuunnitelmat hallituksessa. Niinistö onkin nyt tyytyväinen, että se suunnitelma kaatui osana perhepakettia.

–Näemme, että oikeus päivähoitoon on lapsen oikeus. Vanhemmilla, jotka ovat työttömiä tai hoitavat muita lapsia, niin heidän lapsilta ei pidä vielä oikeutta päivähoitoon. Työttömien pitää voida hakea töitä ja on tärkeää, että lapselta ei viedä sosiaalista yhteisöä.

Niinistön mukaan vanhempainvapaa kaipaisi isompaa remonttia.

–Pitäisi siirtyä kohti 6+6+6-mallia, jossa vanhempainvapaa olisi pidempi ja sen sisällä isät käyttäisivät enemmän vanhempainvapaata, jolloin naisten olisi helpompi palata työelämään, Niinistö sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.