Mainos

Vihreiden Niinistö MTV:lle: Grahn-Laasonen päästämässä lobbarit valitsemaan suojelusoita

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mielestä soiden suojeluohjelman jäädyttämisen taustalla on maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestö MTK.

Niinistö kirjoittaa MTV:n nettikolumnissaan, että MTK:n lobbarien ajama malli johtaisi siihen, että lobbarit pääsevät valitsemaan mieluisia suojelukohteita asiantuntijoiden sijaan.

Niinistö katsoo, että MTK yrittää estää sen, että maanomistajat pääsisivät kertomaan mielipiteensä asiantuntijoiden laatimasta soidensuojeluohjelmasta.

– MTK:n lausunto tuli heti perään, kun ministeri (Grahn-Laasonen) ilmoitti että valmistelu keskeytetään ja sen jälkeen MTK oli ainut joka tätä kiitti, perustelee Niinistö.

MTK:n nopeaa tiedottamista on ihmetellyt myös ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) puoluetoveri Pertti Salolainen (kok.). Salolainen on arvostellut Grahn-Laasosen päätöstä.

Niinistö katsoo MTK:n pyrkivän siihen, että ympäristön kannalta arvokkaimpia soita karsitaan esityksestä pois ja valtion rahoilla rahastetaan vähemmän arvokkaita suojelukohteita.

Niinistön mielestä suosuojeluasiassa on kokoomuksen mediapeliä yhdistettynä siihen, että MTK:n lobbarit ovat vaikuttaneet Grahn-Laasoseen niin, että hän yrittää näyttää toimivansa eri tavalla kuin edeltäjänsä (Niinistö).

Grahn-Laasonen on korostanut etenemistä vapaaehtoisuuden pohjalta.

Niinistön mukaan oleellista on se, että asiantuntijatiedon pohjalta esitetään paras mahdollinen suojeluohjelma, ja sitten keskustellaan rauhassa maanomistajien kanssa.

– Ketään ei tarvitse pakottaa mihinkään, sanoo Niinistö.

Grahn-Laasonen ei löytänyt tänään aikaa kommentoida asiaa MTV Uutisille. Hän on luvannut kertoa suojeluohjelman etenemisestä ensi kuun loppuun mennessä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja