Vihreiden Niinistö MTV:lle: Grahn-Laasonen päästämässä lobbarit valitsemaan suojelusoita

Niinistö kritisoi Grahn-Laasosta 2:33

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön mielestä soiden suojeluohjelman jäädyttämisen taustalla on maa- ja metsätaloustuottajien etujärjestö MTK.

Niinistö kirjoittaa MTV:n nettikolumnissaan, että MTK:n lobbarien ajama malli johtaisi siihen, että lobbarit pääsevät valitsemaan mieluisia suojelukohteita asiantuntijoiden sijaan.

Niinistö katsoo, että MTK yrittää estää sen, että maanomistajat pääsisivät kertomaan mielipiteensä asiantuntijoiden laatimasta soidensuojeluohjelmasta.

– MTK:n lausunto tuli heti perään, kun ministeri (Grahn-Laasonen) ilmoitti että valmistelu keskeytetään ja sen jälkeen MTK oli ainut joka tätä kiitti, perustelee Niinistö.

MTK:n nopeaa tiedottamista on ihmetellyt myös ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) puoluetoveri Pertti Salolainen (kok.). Salolainen on arvostellut Grahn-Laasosen päätöstä.

Niinistö katsoo MTK:n pyrkivän siihen, että ympäristön kannalta arvokkaimpia soita karsitaan esityksestä pois ja valtion rahoilla rahastetaan vähemmän arvokkaita suojelukohteita.

Niinistön mielestä suosuojeluasiassa on kokoomuksen mediapeliä yhdistettynä siihen, että MTK:n lobbarit ovat vaikuttaneet Grahn-Laasoseen niin, että hän yrittää näyttää toimivansa eri tavalla kuin edeltäjänsä (Niinistö).

Grahn-Laasonen on korostanut etenemistä vapaaehtoisuuden pohjalta.

Niinistön mukaan oleellista on se, että asiantuntijatiedon pohjalta esitetään paras mahdollinen suojeluohjelma, ja sitten keskustellaan rauhassa maanomistajien kanssa.

– Ketään ei tarvitse pakottaa mihinkään, sanoo Niinistö.

Grahn-Laasonen ei löytänyt tänään aikaa kommentoida asiaa MTV Uutisille. Hän on luvannut kertoa suojeluohjelman etenemisestä ensi kuun loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat