Mainos

Vihreiden Niinistö: Kuntiin enemmän kansanäänestyksiä

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä kunnissa pitäisi järjestää enemmän kansanäänestyksiä. Kuntalaisten pitäisi päästä äänestämään ainakin isoista kuntaliitoksista, Niinistö sanoo STT:n haastattelussa.

Äänestys pitäisi hänen mielestään järjestää kaikissa yhdistymistä harkitsevissa kunnissa. Kaikkien kuntien yhteenlaskettu äänestystulos ratkaisisi, eikä yksittäisen kunnan kielteinen kanta.

Kuntalaisten mielipidettä voitaisiin vihreiden mielestä kysyä myös käytännönläheisemmistä asioista. Äänestys voitaisiin järjestää esimerkiksi liikenneratkaisuista ja kunnan keskustan kehittämisestä.

– Uskon, että kuntalaisten enemmistö haluaisi panostaa vaikkapa joukkoliikenteeseen ja seudullisen liikenteen parantamiseen. Yleensä kansalaiset kannattavat tällaisia, mutta päättäjät keksivät tekosyitä hidastella niitä, Niinistö perustelee.

Rahojen jakamisesta eri hyvinvointipalveluiden välillä ei sen sijaan voisi äänestää.

– Siinä on jo kyse ihmisten tasavertaisuudesta ja oikeusperiaatteista, joita ei oikein voi kansalaiskysymyksen muotoon kohtuudella asettaa. Ne eivät ole sellaisia asioita, joista enemmistö voisi yksittäisessä kansanäänestyksessä päättää.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.