Mainos

Vihreiden Niinistö Fennovoimasta: Nyt ei ole poliittisten päätösten aika

20:00

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan puolue ei halua spekuloida hallituksesta lähdöllä Fennovoiman lupahakemuksen vuoksi.

– Nyt ei ole poliittisten päätösten aika, Niinistö sanoi eduskunnassa.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi tänään Fennovoiman hakeneen täydentävää lupaa ydinvoimalahankkeelleen. Niinistön mukaan kyseessä on tosiasiallisesti uusi lupa.

– Meidän kanta on hyvin selvä. Kaikki ydinvoiman lisärakentaminen on lisärakentamista, vaikka sille keksisi minkä nimen. Meidän tulkinta on se, että se on hallitusohjelman vastaista.

– Me luotamme siihen, että muut hallituspuolueet kunnioittavat hallitusohjelmaa ja sitä, että tätä päätöstä ei eduskunnalle anneta, Niinistö sanoo.

Myös Vasemmistoliitto välttää spekuloimista

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on yhtä varovainen lausunnoissaan liittyen Fennovoiman lupahakemukseen ja hallituksessa jatkamiseen.

– Vasemmistoliitto vastustaa ydinvoiman lisärakentamista. Se on selvä. 

– Odotetaan nyt selvitykset ensin. Katsotaan, että eteneekö asia ylipäätään niiden jälkeen. Tässä on turha spekuloida, kun on niin monta selvitystä vielä edessä. Varmasti myös uusi rahoituspohja herättää aika laajasti keskustelua, että onko tämä sellaista ydinvoimaa, mitä ylipäätään ydinvoiman kannattajat haluavat Suomeen, Arhinmäki sanoi.

Valtioneuvosto päättänee lupahakemuksen käsittelystä kesäkuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.