Mainos

Vihreiden Niinistö: Aikataulu oli ylioptimistinen

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan suunnitelma hallitusohjelmaneuvotteluiden aikatauluksi oli alun perinkin hieman ylioptimistinen.  

Niinistön mukaan asioita on käyty hyvin tarkasti läpi eli neuvottelut ovat kulkeneet normaalin kuvion mukaan. Tiettävästi tavoitteena oli, että neuvottelutuloksista olisi kerrottu medialle tänään jo hyvissä ajoin.  

Niinistö arvelee, että tulevan pääministerin Alexander Stubbin (kok.) kuvaus neuvotteluiden vaikeasta vaiheesta johtuu siitä, ettei tämä ole aiemmin ollut mukana hallituksen neuvotteluissa budjetti- ja kehysasioista.  

Neuvotteluiden pitkittyminen riippuu Niinistön mielestä siitä, kuinka yksityiskohtaisia päätöksiä halutaan tehdä ja kuinka paljon asioita jätetään valmisteltavaksi elokuun budjettiriiheen.  

- On käyty läpi sitä, että pitäisi löytää sellaisia kasvua ja työllisyyttä tukevia investointeja, jotka oikeasti uudistavat Suomea.  

Esillä on ollut esimerkiksi investointeja raide- ja asuntorakentamiseen.  

- Nyt varmistetaan, että niihin löydetään rahaa kehyksen ja tehtyjen talouslinjausten puitteissa. Kyllä tässä vielä aikaa menee, mutta neuvottelut etenevät.  

Myös Niinistö toistaa, ettei mistään ole vielä päätetty.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.