Mainos

Vihreiden Cronberg pelaa uhkapeliä

Vaaliliittomatematiikka ratkaisee vihreiden puheenjohtajan kohtalon Pohjois-Karjalassa.

Pohjois-Karjalan vaalipiirissä eduskuntavaalien mielenkiintoisin kysymys on selviytyykö Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg uhkapelistään eduskuntaan. Äänikynnys on ilman vaaliliittoapua jääneille vihreille erityisen korkealla.

Pohjois-Karjalasta valitaan näissä vaaleissa yksi kansanedustaja aiempaa vähemmän ja tätä uutta tekijää lievittämään onkin syntynyt erikoisia vaaliliittoja.

Cronberg haluaisi ajaa puolueensa perustulomallia seuraavan hallituksen ministerinä, mutta ensin on selvittävä vaaleista. Neljä vuotta sitten vihreät olivat Pohjois-Karjalassa vaaliliitossa keskustan kanssa, nyt kumppania ei löytynyt.

- Onhan se tiukka paikka se on ihan selvä mutta se on ihan mahdollista, minä uskon Pohjois-Karjalaan, Cronberg itse sanailee.

Uskoon tarvitaan noin 12 000 ääntä. Se on valtava määrä.

Äänikynnys on Pohjois-Karjalassa erityisen korkealla ja siksi menossa on pelin politiikka. Viime vaaleissa eduskunnasta tippunut kokoomus yrittää paluuta eksoottisella vaaliliitolla kristillisten ja perussuomalaisten kanssa. Samalla listalla comebackiä yrittää myös legendaarinen työministeri Urpo Leppänen.

- Olen henkilökohtaisesti ollut samalla torilalla perussuomalaisten kanssa, se oli aika mielenkiintoinen, erittäin mielenkiintoinen. Se kokosi monenlaista väkeä, Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Mirja Erlund kertoo.

Vasemmistoliitolla vahvistettu sosialidemokraatit ja omin voimin yrittävä keskusta aikovat molemmat säilyttää kolme paikkaa. Istuvista edustajista Natura-kritiikillä aiemmin ääniä saanut Hannu Hoskonen ja julkisuudesta lähes kokonaan kadonnut Säde Tahvanainen joutuvat ponnistelemaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.