Mainos

Vihreiden Cronberg: Jarrua ydinvoimahankkeille

Vihreiden puheenjohtajan mielestä uusiutuviin energiamuotoihin ei panosteta tarpeeksi niin kauan, kun ydinvoimaa rakennetaan lisää.

Vihreän liiton puheenjohtaja Tarja Cronberg esittää, että uudet ydinvoimahankkeet laitettaisiin seuraavan hallituskauden ajaksi jäihin. Tuona aikana panostettaisiin uusiutuvaan energiaan. Neljän vuoden kuluttua tulokset ovat niin näkyviä, että puheet ydinvoiman lisärakentamisesta voidaan unohtaa, Cronberg arvioi vihreiden puoluekokouksessa Hämeenlinnassa.

Cronbergin mukaan vihreät vastustavat edelleen ehdottomasti ydinvoimaa. Jos sen lisärakentaminen tulee esiin hallitusneuvotteluissa, eduskuntaryhmä ja puoluevaltuuskunta päättävät yhdessä hallitusyhteistyöhön osallistumisesta.

Cronberg arvosteli maan eliitin ajavan kuudetta ydinvoimalaa, mutta bioenergialla kuorrutettuna. Vihreiden puheenjohtajan mukaan bioenergia ei aidosti etene, jos ydinvoimaa rakennetaan lisää.

Cronberg tähdensi myös kokousväelle, että vihreiden ei pitäisi etukäteen rakentaa esteitä sille, etteikö puolue voisi olla mukana hallitusneuvotteluissa.

- Hallituksessa on hyvä vaikuttaa myös asioihin, joita ei halua toteuttaa, Cronberg muistutti.

Cronberg ei kokouksen tiedotustilaisuudessa ryhtynyt arvuuttelemaan, keitä hallituskumppaneita näillä ehdoilla on löydettävissä. Kokoomusta lukuun ottamatta kaikista puolueista löytyy hänen mukaansa myös ydinvoiman vastustajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.