Mainos

Vihreät: Ydinvoimapäätös hylättävä

Vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäki sanoo, että esitys kahdesta ydinvoimalasta on pettymys. Vihreät esittävät periaatepäätöksen hylkäämistä.

- Jos ministeri Pekkarisen esitys toteutuu, se merkitsee, että rakennamme valtavat määrät ydinsähköä vientiin ja otamme muiden jätteet harteillemme. Suomesta tulee vanhentuvan energiateknologian museovaltio. Mielestäni suomalaisen elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tulevaisuuden kannalta olisi fiksumpaa keskittyä korkeamman jalostusasteen tuotteisiin kuin ydinsähkön viemiseen, kirjoittaa Sinnemäki blogissaan.

Myös Arhinmäki ja keskustanuoret moittivat

Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on pettynyt hallituksen päätökseen ydinvoiman lisäämisestä.

- Kokoomus on onnistunut vedättämään koko muuta hallitusta. Vihreät, keskusta ja RKP ovat perinteisesti vastustaneet ydinvoimaa, ja asian esitellyt ministeri Pekkarinen on aiemmin päätynyt nollasta yhteen lupaan. Nyt hallituksen enemmistö on antanut periksi kokoomukselle ja päättänyt tuottaa uutta ydinvoimaa niin paljon kuin on käytännössä mahdollista, Arhinmäki vyöryttää.

Ennakoitavista kommenteista erottuu keskustan opiskelijajärjestö, joka vaatii tiedotteessaan keskustalaisen elinkeinoministeri Pekkarisen eroa. Myös keskustanuoret ovat ilmaisseet pettymyksensä ydinvoimapäätökseen.

Ympäristöjärjestöt: Suomesta tehdään ydinjätteen tuottaja

Ympäristöjärjestöt Greenpeace ja WWF syyttävät hallitusta siitä, että se aikoo tehdä Suomesta ydinjätteen tuottajamaa. Ympäristöjärjestöt katsovat, että Suomi ryhtyy viemään sähköä ja pitää vaarallisen ydinjätteen itsellään.

- Kenen ääntä Mauri Pekkarinen oikein kuuntelee? Ei ainakaan omien äänestäjiensä tai muiden suomalaisten. Suomalaiset eivät halua lisätä radioaktiivisen säteilyn uhkaa entisestään tuhansiksi sukupolviksi, sanoo Greenpeacen energiavastaava Lauri Myllyvirta.

WWF Suomen mukaan Suomi on kahdella ydinvoimalaluvalla hukkaamassa mahdollisuuttaan siirtyä tehokkaampaan ja kestävämpään energiatulevaisuuteen. WWF Suomi kannustaa kansanedustajia hylkäämään hallituksen ydinvoimapäätöksen.

(MTV3 - STT)

Sinnemäki kommentoi ydinvoimalupapäätöstä blogissaan: Sinnemäki: Esitys kahdesta ydinvoimaluvasta on suuri pettymys

Lue politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan blogi

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.