Mainos

Vihreät vaativat budjettiriihestä apua yksinhuoltajille

Vihreiden lapsiperhepaketin keskeisimmät esitykset maksaisivat yhteensä noin 125 miljoonaa euroa. Lisäksi vihreiden kanta on, että väkevien viinojen osalta veroalennus on peruutettava ja viinan hinta on palautettava vuoden 2003 tasolle.

Vihreä eduskuntaryhmä vaatii hallituksen budjettiriihestä merkittäviä parannuksia yksinhuoltajien asemaan. Turkuun kokoontunut vihreiden ryhmä edellyttää, että hallitus korottaa tulevassa köyhyyspaketissaan selvästi lapsilisiä ja elatustukea.

Mikäli näin ei tapahdu, vihreät tekevät syksyllä välikysymyksen lasten eriarvoistumisesta, ryhmäpuheenjohtaja Heidi Hautala painotti.

Vihreät vaativat kesäkokouksessaan lapsilisien korotusta 10 eurolla toisesta lapsesta alkaen ja elatustuen korotusta nykyisestä 118,15 eurosta 140 euroon kuukaudessa. Äitiys-, isyys- ja vanhempainrahan vähimmäistaso olisi korotettava työmarkkinatuen tasolle.

Vihreiden lapsiperhepaketin keskeisimmät esitykset maksaisivat yhteensä noin 125 miljoonaa euroa. Puolueen varapuheenjohtaja Anni Sinnemäki vertasi tarvittavaa perhepakettia suuruusluokaltaan hiljattain sovittuun maatalouden tukiratkaisuun.

Sinnemäen mukaan maatalouspaketti osoittaa, että tämäntyyppisiä korjauksia voidaan tehdä tiukassakin budjettipolitiikassa, jos siihen löytyy poliittista tahtoa.

Viinavero takaisin ylös

Kansanedustaja Tuija Braxin mukaan lasten eriarvoistumista selittävät sekä työmarkkinatilanne että etuuksien vähimmäistason jälkeenjääneisyys. Heikoin tilanne on yksinhuoltajaperheissä, suurissa lapsiperheissä sekä alle kolmivuotiaiden lasten perheissä.

Braxin mukaan lapsiperheiden tilanteessa alkaa ikävällä avalla näkyä myös hallituksen kolme vuotta sitten tekemän viinaveron alennuspäätöksen vaikutus. Tämä ilmenee selvästi muun muassa poliisin lisääntyneistä kotikäynneistä.

Braxin ja vihreiden kanta on, että väkevien viinojen osalta veroalennus on peruutettava ja viinan hinta on palautettava vuoden 2003 tasolle.

Vihreiden kesäkokouksen ohjelmassa oli tiistaina muun muassa tutustuminen Turun linnaan. Ryhmänjohtaja Hautala mainosti ryhmänsä olevan jälleen täydessä vahvuudessa, kun kansanedustaja Rosa Meriläinen on palannut äitiyslomalta.

Vihreillä on myös marssittaa piakkoin alkavalle nykyisen eduskunnan viimeiselle istuntokaudelle yksi kokonaan uusi edustaja. Helsinkiläinen Johanna Sumuvuori on jo ottanut Elokuvasäätiön toimitusjohtajaksi siirtyneen Irina Krohnin paikan. Kolmikymppinen Sumuvuori siirtyy eduskuntaan Sadankomitean pääsihteerin tehtävistä.

Vihreät valitsevat keskiviikkona jatkuvassa kokouksessaan myös eduskuntaryhmän uuden varapuheenjohtajan Krohnin tilalle. Täksi-illaksi vihreät suuntasivat risteilylle Turun saaristoon s/s Ukko-Pekalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.