Mainos

Vihreät vaativat aktiivista siirtolaispolitiikkaa

Vihreä liitto vaatii seuraavaa hallitusta laatimaan ohjelman Suomeen muuttavien siirtolaisten asemasta. Vihreät katsovat ulkomaisen työvoiman määrän kasvavan lähivuosina siinä määrin, että muuttoliikkeen hallitsemiseksi maahan on nopeasti luotava aktiivinen maahanmuuttopolitiikka. Tässä tulisi ottaa huomioon koulutetun työvoiman tarve ja koulutuspolitiikka.

Asiaa käsitellyt vihreän liiton valtuuskunta korosti kokouksessaan, että vaikka on syytä hankkia Suomeen sellaisia päteviä työntekijöitä joista on pulaa, se ei saa johtaa siihen, että köyhemmistä maista, esimerkiksi Suomen lähialueilta, houkuteltaisiin pois kaikki koulutettu työvoima.

Helsingissä kokoontunut vihreiden valtuuskunta on käsitellyt valmistautumista kevään eduskuntavaaleihin ja seuraavan hallituksen tavoitteita. Vihreiden tavoitteena on 20 eduskuntapaikkaa ja yli 10 prosentin kannatus. Puolueessa uskotaan Ruotsin vihreiden hyvän menestyksen heijastuvan myös Suomen vaaleissa.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara pitää vihreiden tavoitteena hallitukseen pääsyä. Hän ei kuitenkaan halua asettaa mitään puoluetta tai hallituskoalitiota toisten edelle. Seuraavan hallituksen tulisi kuitenkin korjata edellisten hallitusten epäonnistumisia työttömyyden hoidossa, verotuksessa ja työn kannustavuudessa, terveydenhoidossa sekä alue- ja asuntopolitiikassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.