Mainos

Vihreät vaatii poliisilta selvitystä tietomurtoepäilystä

Puheenjohtaja Tarja Cronbergin mukaan poliisin olisi kerrottava, mitä sen selvityksissä on käynyt ilmi. Puolue epäilee, että sen tietojärjestelmää on urkittu.

Vihreä liitto odottaa poliisilta selvitystä puolueen tietojärjestelmään mahdollisesti tehdystä urkinnasta. Puheenjohtaja Tarja Cronberg pitää erikoisena, että poliisi ei ole toistaiseksi ollut missään yhteydessä vihreisiin.

Poliisin olisi kerrottava, mitä on tapahtunut ja mitä poliisin selvityksissä on käynyt ilmi, Cronberg sanoi Jyväskylässä tänään.

Puolue on ollut tapahtumista tiedotusvälineiden kertoman varassa. Cronbergin mukaan puolueen omissa selvityksissä ei ole löytynyt mitään merkkejä tietomurrosta.

Vihreät on toistaiseksi ollut muista puolueista yhteydessä vain kokoomukseen, jonka on samalla tavalla epäilty joutuneen urkinnan kohteeksi. Keskusrikospoliisi selvitti urkintaepäilyjä viime vuonna, mutta tapaus ei ylittänyt esitutkintakynnystä.

Kokoomus aikoo selvittää

Myös kokoomuksen tietoverkkojen epäillään joutuneen urkinnan kohteeksi. Puoluesihteeri Harri Jaskari kertoi tänään, että uutta tai tarkempaa tietoa tapauksesta ei ole saatu. Poliisi ei ole ollut myöskään kokoomuksen yhteydessä tapauksen tiimoilta.

- Jos tällaista tutkitaan, niin totta kai me haluamme tietää, miten tällainen epäilys on syntynyt ja onko kenelläkään parempaa tietoa, Jaskari sanoi.

Kokoomuksen tietojärjestelmällä on paljon käyttäjiä erilaisilla oikeuksilla. Esimerkiksi presidentinvaalien 7000 vapaaehtoisella oli tunnukset osaan järjestelmästä, Jaskari mainitsi.

- Varmaan keskustellaan ainakin sisäisesti meidän asiantuntijoidemme kanssa, onko sellaisia aukkoja, mistä on mahdollista päästä, ja tarkistetaan palomuurit, Jaskari arveli.

Hän kertoi saaneensa ensi kerran vihiä tapahtuneesta viime viikon perjantaina ja pyytäneensä silloin selvittämään mahdollisia murtautumisia. Jälkiä ei kuitenkaan ole löytynyt.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.