Vihreät uhkaa jälleen kaataa Guggenheim-hankkeen

Vihreät uhkaa jälleen kaataa Guggenheim-museon Helsingin valtuustossa, jos Guggenheim-säätiö ottaa vastaan tukea Suomen valtiolta arkkitehtuurikilpailuun.

Kaupunginhallituksessa vihreiden ehto kilpailun järjestämiselle oli, että siinä ei käytetä julkista rahaa. Ehto oli säätiön tiedossa.

Helsingin kaupunginhallitus ei ennen toissapäiväistä päätöstä tiennyt, että Guggenheim-säätiö on hakenut 800000 euroa tukea valtiolta.

Vihreät on eilen illalla esittänyt säätiölle vaatimuksen, että sen ei pidä ottaa vastaan työ- ja elinkeinoministeriön puurakentamisohjelman tukea, kertoo vihreiden kaupunginhallituksen jäsen Emma Kari STT:lle.

– Oletamme, että säätiö itse haluaa museohankkeen menevän eteenpäin, ja se ei mene, jos valtuuston enemmistö vastustaa sitä, Kari sanoo.

Vihreiden Hannu Oskala arvelee, että kyse on ollut väärinymmärryksestä.

– Guggenheim-säätiö on ehkä ymmärtänyt väärin sen, tarkoitetaanko julkista rahaa yleensä vai Helsingin rahaa. Historian vuoksi on kuitenkin tärkeätä, että kerrotaan avoimesti etukäteen kaikki mahdollinen, joka on tiedossa. Nyt näin ei selvästikään toimittu.

Viime kierroksella 2012 Guggenheimia kritisoitiin tietojen pimittämisestä. Museohanke kaatui valtuustossa vihreiden äänillä.

Lue myös:

    Uusimmat