Mainos

Vihreät tukee hallitusta

Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki uskoo, että hallitus saa vihreiltä yksimielisen tuen ensi viikon luottamusäänestyksessä. Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

Sinnemäki kuitenkin ymmärtää uusien vaalien vaatijoita, koska vaalirahoituksesta on syntynyt poikkeuksellisen syvä kriisi.

Samansuuntaisesti kommentoi tänään puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö. Hän uskoo, että ryhmä pysyy yhtenäisesti hallituksen takana ensi viikon luottamusäänestyksessä, jos hallituksen tiedonanto on tarpeeksi hyvä.

Vihreiden kenttäväki kannattaa sekin hallituksessa pysymistä. Vihreiden valtuuskunnan kokouksessa Järvenpäässä puolueaktiivit varoittivat yksi toisensa jälkeen, että lähtö voisi estää puolueen pitkäaikaisen tavoitteen toteutumisen eli vaalirahalain säätämisen.

Nuoret haluavat uudet vaalit

Vastalauseen hallituksessa jatkamiselle esitti ainoana Vihreiden Nuorten liitto Vino.

- Haluamme uudet vaalit, ViNon puheenjohtaja Erkki Perälä sanoo.

Oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) mielestä yritysten ja ay-liikkeen rahoitus puolueille voitaisiin kieltää jopa kokonaan. Vihreiden toritapahtumassa Järvenpäässä puhunut Brax kuitenkin painotti, että täyskielto on vain yksi vaihtoehto.

(MTV3 -STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 26.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.